Να υπερασπιστεί τον Στέφανο Κασσελάκη μετά το χθεσινό ατόπημα σχετικά με το ψευδοκράτος, έσπευσε η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία δήλωσε πως «ήταν σαρδάμ εν τη ρύμη του λόγου».

«Πόσο σοβαρά μπορείς να μιλήσεις για εξωτερική πολιτική 48ωρες με δηλώσεις στο facebook ή με ένα ρηχό δημοσιογραφικό σχολιασμό των κινήσεων του Μητσοτάκη. Η εργαλειοποίηση των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής σε αυτό τον διάλογο, γίνεται με κοινή συνθηματολογία και με αναζήτηση των προθέσεων του αντιπάλου», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συνέχισε:

«Αν κάποιος διαφωνεί με τον όρο πατριωτική αριστερά, που ξεκάθαρα βάζει ο κ. Κασσελάκης στο τραπέζι ή αν θεωρεί ότι δεν τίθεται αυτή, τότε να μας εξηγήσει γιατί τα θέματα της άμυνας, ήταν πεδίο πολιτικής επιρροής του αντιπάλου στις πρόσφατες εκλογές και κυρίως κάποιων εξ ημών που μιλούσαν για Πρέσπες  του Αιγαίου».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σχετικά, υπενθύμισε ότι ο κ. Φίλης είχε μιλήσει για «Πρέσπες του Αιγαίου», λέγοντας πως το «χωριό είναι μικρό» και όταν «κάποιος μιλάει για διαπλοκή, παρακράτος, ξέρουμε για ποιον μιλάει».

Αιχμές για στελέχη

«Τώρα κάποιοι να σιωπούν και να φοράνε τσαρούχια και φουστανέλα μόνο και μόνο για να χτυπήσουν τον Κασσελάκη», και πρόσθεσε ότι τα θέματα αυτά να τύχουν ενδελεχούς εξέτασης στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τη συνάντηση Κασσελάκη με την ΑΔΕΔΥ, υποστήριξε ότι έγινε «άτυπα» παρά το γεγονός ότι οι συνδικαλιστική οργάνωση το διαψεύδει με ανακοίνωσή της. Η κα Τζάκρη υποστήριξε πως «εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ ήταν στο γραφείο του κ. Κασσελάκη μια μέρα πριν την απεργία».

«Είναι επιπόλαιο, να χαρακτηρίζει κάποιος τον κ. Κασσελάκη αφελή και ότι δεν έχει πολιτικό λόγο» δεδομένης της ακαδημαϊκής του καριέρας και του επιχειρηματικού του στάτους, ανέφερε η κα Τζάκρη.