Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες υπό τις οποίες εξαφανίστηκε η 27χρονη Αναστάζια στην Κω. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες στο νησί για τον εντοπισμό της νεαρής ενώ η μητέρα της έκανε λόγο για απαγωγή της.

Για την υπόθεσή της έγιναν πέντε προσαγωγές ενώ ένας 32χρονος από το Μπαγκλαντές συνελήφθη για αρπαγή. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε στις Αρχές, είχε ερωτική επαφή με την 27χρονη και στη συνέχεια την άφησε στο σημείο όπου αυτή είχε δώσει ραντεβού με το σύντροφό της.

Όμως από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή κάτι τέτοιο δεν διαπιστώθηκε.

Το δεύτερο επιβαρυντικό στοιχείο εναντίον του ήταν ότι στην κατοχή του βρέθηκε ένα αεροπορικό εισιτήριο για το εξωτερικό το οποίο αγοράστηκε μετά την εξαφάνιση της 27χρονης.

Το χρονικό της εξαφάνισης της Αναστάζια

Η 27χρονη κοπέλα έφτασε στην Κω πριν από έναν μήνα και εργαζόταν στο εστιατόριο πολυτελούς ξενοδοχείου. Τα ίχνη της χάθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Μαρμάρι.

«Η κοπέλα καθόταν έξω μόνη της σε μια περίφραξη που έχω εκεί πέρα και έπινε το κρασάκι της. Από εκεί και πέρα μετά δεν ξέρω. Στο δρόμο καθόταν στην περίφραξη επάνω» περιέγραψε ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, συναντήθηκε σε ένα μίνι μάρκετ της περιοχής με μια παρέα ανδρών από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές.

Τότε ήταν που επικοινώνησε για τελευταία φορά με τον σύντροφο της και του είπε ότι θα την επιστρέψει κάποιος με την μηχανή. Δεν επέστρεψε όμως ποτέ.

«Πρώτη φορά είχε έρθει στο μαγαζί. Ήρθε ψώνισε από εδώ σηκώθηκε και έφυγε. Στο μαγαζί ήρθε μόνη της τώρα μετά τι έκανε, πως έφυγε, δεν ξέρω. Πάντως με κάποιον έφυγε» συμπλήρωσε ο ιδιοκτήτης του μίνι μάρκετ.

«Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά πιστεύω ότι η κόρη μου απήχθη» είπε μιλώντας στο πολωνικό μέσο tuwroclaw η μητέρα της Αναστάζια.

«Χτενίζουν» την περιοχή με drones

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και γι’ αυτό τον λόγο αστυνομικοί και πυροσβέστες χτενίζουν την περιοχή ακόμη και με drones μήπως εντοπίσουν κάποιο ίχνος της εξαφανισμένης κοπέλας.

Οι έρευνες των Αρχών με εκπαιδευμένους σκύλους, χρήση drones, αλλά και ομάδες πεζοπορίας επικεντρώνονται στην περιοχή Τιγκάκι, αλλά και στο Μαρμάρι.

Η Αναστασία είναι 27 ετών, έχει ύψος 1,70 ενώ στο χέρι της φέρει ένα χαρακτηριστικό σημάδι από ένα έγκαυμα.

Η κατάθεση του συντρόφου της Αναστάζια

Στην αστυνομία κατέθεσε και ο σύντροφος της Αναστάζιας, ο οποίος την ημέρα και κυρίως την ώρα της εξαφάνισης της φαίνεται πως εργαζόταν στο ξενοδοχείο.

Μάλιστα, παρουσίασε μήνυμα που του έστειλε η 27χρονη την ημέρα της εξαφάνισής της. Αυτό που θέλουν να διαπιστώσουν είναι το πού βρισκόταν ο σύντροφος της εξαφανισμένης γυναίκας τις επίμαχες ώρες.

«Υπάρχουν πολλά σενάρια, άλλα σενάρια λένε ότι την κοπέλα την δολοφόνησαν και την έριξαν σε πηγάδι άλλα σενάρια λένε ότι ακόμα ζει η κοπέλα και την ψάχνουν» ανέφερε κάτοικος του χωριού της Κω.

Οι τελευταίες κινήσεις της Αναστάζια

Την Δευτέρα 12 Ιουνίου η Αναστάζια εντοπίζεται:

20:00: Σε μίνι μάρκετ στην περιοχή Μαρμάρι

20:30: Φτάνει η παρέα των πέντε ανδρών

21:00: Η 27χρονη αποχωρεί από το μίνι μάρκετ κι επιβιβάζεται σε μηχανάκι που οδηγεί ο 32χρονος

Την Τρίτη 13 Ιουνίου στις 04:16 στην περιοχή Τιγκάκι δίνει το τελευταίο στίγμα το τηλέφωνο της Αναστάζια.