Νέα ένοπλη επίθεση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) στην πόλη Ούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση που γίνεται στα γραφεία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καθώς η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Σε ανάρτησή του ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, Μαχμούτ Ανάλ, κατήγγειλε ότι άγνωστοι πυροβόλησαν το εκλογικό κέντρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος στην πόλη Ούρφα και ότι έσκισαν τις αφίσες του κόμματος στους δρομους της πόλης.

Στα γραφεία της Κωνσταντινούπολης η πρώτη επίθεση

Ένοπλη επίθεση δέχτηκε το περιφερειακό κεντρικό γραφείο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στην Κωνσταντινούπολη.  Την είδηση έκανε γνωστή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της η επικεφαλής του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη Τζανάν Καφταντζίογλου.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της αναφέρει: «Γύρω στις 05:00 της 06.04.2023 (σήμερα), έλαβε χώρα μια ένοπλη επίθεση κατά της επαρχιακής μας προεδρίας του CHP στην Κωνσταντινούπολη, που βρίσκεται στην τοποθεσία Seyrantepe της εθνικής οδού TEM.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αστυνομικού που εφημερεύει στο κτήριο και της ιδιωτικής φύλακα στην περιοχή που βρίσκεται το κτήριο, στο περιστατικό σημειώθηκαν 6-7 πυροβολισμοί. Ακόμη, στο σημείο δεν βρέθηκε η σφαίρα ωστόσο, εντοπίστηκαν κενά φυσίγγια»

Η εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται. Περαιτέρω πρόοδος θα κοινοποιηθεί στη συνέχεια».

«Γυαλιά καρφιά» τα έκαναν και στα γραφεία της Ακσενέρ

Πριν από λίγο καιρό υπήρξε επίθεση στα τοπικά γραφεία του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ, στη συνοικία Μέρτερ, όπου σφαίρες χτύπησαν τα παράθυρα και άλλα σημεία του κτιρίου. Η πρόεδρος του Καλού Κόμματος «έδειξε» ως δράστη της επίθεσης τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ το πολιτικό «θερμόμετρο» μετά το συμβάν έχει ανέβει στα ύψη.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Σουϊλεμάν Σοϊλού, προτρέποντας τους Τούρκους να έχουν… εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την αστυνομία, έσπευσε να ανακοινώσει πως ο δράστης συνελήφθη, ωστόσο στη συνέχεια άρχισε να κάνει την εμφάνισή του το αφήγημα του AKP σχετικά με το ποιος είναι ο συλληφθέντας και ποιος ήταν ο σκοπός των πυροβολισμών.