Εν αναμονή της απόφασης για την αγωγή του Γιώργου Κιμούλη κατά της Ζέτας Δούκα, άλλων ηθοποιών και του ΣΕΗ, ο ηθοποιός και πρόεδρος του σωματείου Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στο «Χαμογέλα και πάλι» για τον ηθοποιό.

«Ο Γιώργος Κιμούλης ζητάει από το ΣΕΗ 450.000 ευρώ. Το ΣΕΗ είναι ένα πολύ φτωχό σωματείο και αυτή τη στιγμή έχουμε 30.000 ευρώ στο ταμείο μας.

«Κάνει λάθος ο Γιώργος Κιμούλης»

Εμείς θεωρούσε ότι θα κερδηθεί η δίκη και από το σωματείο και από τους ηθοποιούς. Νομίζω ότι ο Γιώργος έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος κυνηγώντας τους ηθοποιούς και το σωματείο και νομίζω ότι θα δικαιωθούμε», είπε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας είπε επίσης: «Το ζήτημα είναι γιατί ειπώθηκαν και αν ειπώθηκαν επειδή έπρεπε να ειπωθούν. Και αν έπρεπε κάποια πράγματα να διορθωθούν και πιστεύω ότι κάποια διορθώνονται σιγά σιγά».

Η αγωγή Κιμούλη

Υπενθυμίζεται πως η Ζέτα Δούκα είχε καταγγείλει τον Γιώργο Κιμούλη για κακοποιητική συμπεριφορά πριν από αρκετά χρόνια, ανοίγοντας τον δρόμο για «κάθαρση» στον χώρο του θεάτρου. Ο Γιώργος Κιμούλης στράφηκε εναντίον της, εναντίον του Νίκου Ψαρρά, της Δώρας Χρυσικού αλλά και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Διεκδικεί αποζημίωση ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για ηθική βλάβη. Μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στους δημοσιογράφους, ο Γιώργος Κιμούλης χαρακτήρισε «σπουδαίο» το κίνημα #MeToo και τόνισε ότι κάποια πρόσωπα προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν.

«Θεωρώ ότι το κίνημα #MeToo είναι ένα σπουδαίο κίνημα. Μετρά 17 χρόνια περίπου από τότε που η Αμερικανίδα Μπερκ έβαλε τα θεμέλια. Έχει καθοδηγήσει πολλούς κακοποιητές και βιαστές στα δικαστήρια και τις φυλακές. Παράλληλα όμως έχουν εμφανιστεί κάποια πρόσωπα που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το κίνημα», σημείωσε αρχικά.

«Είναι στη φύση του ανθρώπου να ψεύδεται και να κάνει καταγγελίες ψευδείς. Τα πρόσωπα αυτά πέρα από το γεγονός αυτό συκοφαντούν και προκαλούν ηθική βλάβη σε αυτούς που ψευδώς καταγγέλλουν, πρέπει να τιμωρούνται για να προστατευτεί αυτό το σημαντικό κίνημα», συμπλήρωσε.