Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση επί σκηνής μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάτω από την πίεση των προεκλογικών του υποχρεώσεων ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου, στην Τουρκία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανάρρωνε στο σπίτι, όπως του συνέστησαν οι γιατροί, αφού κατέρρευσε σε ζωντανή μετάδοση στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, προκαλώντας πανικό και όργιο σχολίων για το τι πραγματικά του συμβαίνει.

Τις προηγούμενες τρεις ημέρες εκτελούσε τις υποχρεώσεις μέσω τηλεδιασκέψεων και σήμερα, επισκέφθηκε στο παλιό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έκθεση τεχνολογίας, κυρίως αμυντική.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ερντογάν μετά το πρόβλημα υγείας

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε στην Τεκνοφέστ και έφτασε στη σκηνή συνοδευόμενος, όπως μεταδίδεται,  από τη σύζυγό του, τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγεφ και τον Λίβυο μεταβατικό πρωθυπουργό Ντμπεϊμπά.

Στην ομιλία του ο Ερντογάν έκανε αναφορά σε γεωτρύπανα, ενώ αναφέρθηκε και σε «βρώμικα παιχνίδια στη Δύση».

Ο Ερντογάν στις 3.30 θα συμμετάσχει στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στη Σμύρνη, ενώ αύριο προγραμματίζεται να εμφανιστεί σε μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην Άγκυρα. Ο προετοιμασίες μέχρι στιγμής συνεχίζονται κανονικά, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ.

Ο αντίπαλός του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου διοργανώνει αύριο Κυριακή 30 Απριλίου, προεκλογική συγκέντρωση στο προπύργιο των κεμαλικών, στη Σμύρνη.

Την άλλη Κυριακή και οι δύο υποψήφιοι θα βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη.

Η ανάρτηση Ερντογάν για τους Τούρκους του εξωτερικού

Με μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό ο πρόεδρος Ερντογάν ζητά τη στήριξη και των 3 εκατ. 400 χιλιάδων Τούρκων του εξωτερικού, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να ψηφίζουν  σε κάλπες που έχουν στηθεί σε 74 χώρες, οι περισσότεροι στη Γερμανία. Στην Ελλάδα είναι περίπου 11.700.