Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακυρώνει τις σημερινές περιοδείες και δημόσιες εμφανίσεις του μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε χθες βράδυ κατά τη διάρκεια ζωντανής συνέντευξής του.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter, η απόφαση ελήφθη μετά από σύσταση των ιατρών του Τούρκου προέδρου, την ώρα που η τουρκική προεκλογική περίοδος βρίσκεται στην κορύφωσή της, ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου. «Σήμερα, θα ξεκουραστώ στο σπίτι με τη συμβουλή των γιατρών μας», είπε και ευχαρίστησε τον κόσμο για το ενδιαφέρον που έδειξε μετά τη χθεσινή του αδιαθεσία. Θα τον αναπληρώσει ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό αδιαθεσίας του Ερντογάν συνέβη κατά τη διάρκεια της live συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο KANAL 7.

Η on air αδιαθεσία

Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος παραχωρούσε συνέντευξη, ακούστηκαν φωνές «ω, Θεέ μου» εντός του προεδρικού μεγάρου, με τον δημοσιογράφο να ζητά άμεσα διαφημιστικό διάλειμμα και το πρόγραμμα να διακόπτεται απότομα.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται ο δημοσιογράφος να κοιτάζει τον Τούρκο πρόεδρο και να σηκώνεται από τη θέση του εμφανώς ανήσυχος.

Ύστερα από περίπου δέκα λεπτά, εμφανίστηκε ξανά, ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατές και ανέφερε πως αντιμετώπιζε στομαχική διαταραχή λόγω της κόπωσης από τον προεκλογικό αγώνα.

Η συνέντευξη του προέδρου της Τουρκίας ολοκληρώθηκε εντός ολίγων λεπτών καθώς ήταν εμφανώς καταβεβλημένος.

Τα τουρκικά ΜΜΕ διέκοψαν τη ροή του πρόγραμματός τους για να μεταδώσουν την είδηση.