Για άλλη μια φορά ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ προχωρά σε μια δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Αναλυτικότερα, ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το Russia Today, δήλωσε ότι η Μόσχα θα μπορούσε να προσφέρει όπλα ανώτερης τεχνολογίας στη Βόρεια Κορέα αν η Νότια Κορέα προμηθεύσει με στρατιωτική βοήθεια την Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-Γέολ υπονόησε μια πιθανή αλλαγή πολιτικής όσον αφορά τη σύγκρουση στην Ουκρανία σε συνέντευξή του στο Reuters την Τετάρτη, ενόψει της επίσημης επίσκεψης στις ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.

Η «ερώτηση» του Μεντβέντεφ

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, απάντησε λέγοντας ότι «αναρωτιέμαι τι θα έλεγαν οι κάτοικοι αυτού του έθνους όταν θα έβλεπαν τη νεότερη εκδοχή ρωσικών όπλων στην κατοχή των στενότερων γειτόνων τους, των εταίρων μας από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην Ρώσος πρόεδρος έχει κάνει μια σειρά προκλητικές δηλώσεις από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και μετά, με πολλές από αυτές να αποτελούν ευθείες απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων.