Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έγινε… ο πρώτος παλαιστής που κατέκτησε δύο συνεχόμενο χρυσά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση και τρία συνεχόμενα ευρωπαϊκά.

Για να το πετύχει αυτό ο Κουγιουμτσίδης έδειξε όλες τις αρετές του, δεν τα παράτησε ποτέ και κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Παγκόσμιου πρωταθλητή Βλαντιμέρι Γκαμκρελίτζε. Ο Γεωργιανός που το 2023 είχε κερδίσει τον Κουγιουμτσίδη και κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 προηγήθηκε με 4-3.

Παρά το γεγονός ότι ο Ελληνας πρωταθλητής μάτωνε, παρά το ότι ο χρόνος ήταν εναντίον του, ο Κουγιουμτσίδης δεν τα παράτησε και στο τέλος δικαιώθηκε.

Έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα με κατάθεση ψυχής πήρε δύο πόντους και πέρασε μπροστά στο σκορ με 5-4. Οι Γεωργιανοί έκαναν ένσταση την έχασαν κι έτσι δημιουργήθηκε το τελικό 6-4.

Το τέλος του χρόνου βρήκε την ελληνική αποστολή να πανηγυρίζει θερμά και τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη να πανηγυρίζει με την ελληνική σημαία στον ώμο.

Η διοργάνωση έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον και την τελευταία ημέρα. Ο Αζαμάτ Χοσόνοφ θα παλέψει για το χάλκινο μετάλλιο. Ο πρωταθλητής μας ηττήθηκε με 6-0 από τον Ιβάνοφ, αλλά ο Βούλγαρος έφτασε έως τον τελικό. Ο Χοσόνοφ θα αντιμετωπίσει με τον Τούρκο Αλ με στόχο να ανέβει στο βάθρο.