Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η πολιτική κηδεία του μουσικοσυνθέτη Νότη Μαυρουδή, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου 2023 στο σπίτι του στην Κουκουράβα Πηλίου, όταν έπεσε από ύψος τριών μέτρων.

Ο βραβευμένος συνθέτης και κιθαρίστας, με περισσότερο από μισό αιώνα αδιάλειπτης παρουσίας στην ελληνική μουσική, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

Διαβάστε επίσης: Η τελευταία ανάρτηση του Νότη Μαυρουδή: «Στη ζωή δεν υπάρχουν δεδομένα…»

Πλήθος κόσμου από τον χώρο των τεχνών και της πολιτικής βρέθηκε στο κοιμητήριο Χαλανδρίου στις 10:30 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσει αποτέφρωση στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

Τραγική φιγούρα ήταν η σύζυγός του Βάσω και τα παιδιά του, Χάρης και Ροδή, οι οποίοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πόσο άδικα έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος τους άνθρωπος.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν όταν η οικογένειά του και οι παριστάμενοι τραγούδησαν το πιο γνωστό τραγούδι του Νότη Μαυρουδή, το «Πρωινό Τσιγάρο».

Στην κηδεία του μεγάλου μουσικού παρευρέθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε εικόνες

 

Υπενθυμίζεται ότι το Νότης Μαυρουδής σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης 3 Ιανουαρίου όταν έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού του και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Η σύζυγός του κάλεσε το ΕΚΑΒ στις 20:45 και κινητή μονάδα με γιατρό έσπευσε στο σημείο, αλλά ο Νότης Μαυρουδής είχε ήδη καταλήξει.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.