Τραγικό θάνατο βρήκε ο γνωστός συνθέτης Νότης Μαυρουδής, στο σπίτι του στη Μακρινίτσα Πηλίου, όπου βρισκόταν για διακοπές.

Ο άτυχος καλλιτέχνης θέλησε να κάνει κάποια εργασία στο σπίτι του στην Κουκουράβα, λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ και έβαλε ένα ξύλο στα κάγκελα της αυλής του σπιτιού του και πάτησε πάνω, αλλά πιθανόν έχασε την ισορροπία του ή ζαλίστηκε και έπεσε στο κενό.

Όπως αναφέρει το magnesianews, ο 77χρονος συνθέτης βρέθηκε στο κενό από ύψος τριών μέτρων και χτύπησε με το κεφάλι σε πέτρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η σύζυγός του κάλεσε το ΕΚΑΒ στις 20:45. Ωστόσο, η κινητή μονάδα με γιατρό που βρέθηκε άμεσα στο σημείο δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καθώς είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Ο Νότης Μαυρουδής ήταν γόνος Ελλήνων προσφύγων από τον Πόντο, γεννημένος το 1945. Η επαφή του με τη μουσική ξεκινάει σε ηλικία 13 ετών με την κλασική κιθάρα με δάσκαλο τον Δημήτρη Φάμπα στο Εθνικό Ωδείο, απ’ όπου πήρε το δίπλωμά του το 1969.

Η επαγγελματική του δραστηριότητα αρχίζει το 1961 στις μπουάτ της Πλάκας όπου ερμήνευε κλασικές συνθέσεις για σόλο κιθάρα, αλλά και συνοδεύοντας τραγουδιστές της εποχής.

Εκεί γνώρισε τον Αλέξανδρο Πατσιφά (εταιρία Lyra) στον οποίο οφείλει τη δισκογραφική και συνθετική του διαδρομή.

Το 1982 δημιούργησε το έντυπο περιοδικό μουσικής, «με αφορμή την κιθάρα», με την επωνυμία TaR (χορδή).

Η δισκογραφία του αποτελείται από 40 άλμπουμ, με κεντρικό πυρήνα τον λυρισμό και τη μουσική απόδοση του ποιητικού λόγου. Έχει δώσει αμέτρητες συναυλίες στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Έχει συνεργαστεί ως χρονογράφος σε πολλές σημαντικές εφημερίδες και περιοδικά. Εξέδωσε 6 βιβλία.