Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου, με τη γιαγιά του να προβαίνει σε δηλώσεις ενώ έχει διαταχθεί έρευνα από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Όπως τονίζει σε συνέντευξη στον Alpha η γιαγιά του 16χρονου, έμαθαν πως ο 16χρονος έκανε σπάρινγκ, προπόνηση δηλαδή, με έναν 20χρονο που ανήκε σε μεγαλύτερη κατηγορία από τον ίδιο, αφού ζύγιζε 10 κιλά περισσότερο.

Οι προσπάθειες των γιατρών

Συγκεκριμένα, η γιαγιά του 16χρονου ανέφερε: «Λιποθύμησε, φαίνεται, και έπεσε και χτύπησε βαριά το κεφάλι του. Το μωρό μας βρέθηκε στην εντατική. Εκεί έπεσε σε κώμα 17 μέρες και πέθανε. Εμείς μάθαμε ότι έγινε σπάρινγκ, τον βάλανε με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά και το δικό μας ήταν 60 κιλά και 16 ετών. Αυτό ξέρουμε».

Η ανακοίνωση του Τζάνειου για τον θάνατο του 16χρονου

Υπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Τόπαλος τραυματίστηκε στις 16 Δεκεμβρίου, όταν κατά τη διάρκεια της προπόνησής του, στο γυμναστήριο όπου πήγαινε, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε στις τουαλέτες.

Ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε εγχείρηση στο κεφάλι και νοσηλεύθηκε για περισσότερες από 15 ημέρες στη ΜΕΘ, όμως τελικά δεν άντεξε και κατέληξε στις 2 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση του Τζανείου, του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν, αναφέρει ότι «ο ασθενής Τ.Β. διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40 μ.μ., στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση, και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος.

Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μ.μ.».