Ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, δήλωσε την Τετάρτη, σε διάγγελμά του προς τον ιρανικό λαό, ότι ο θάνατος της Μαχσά Αμινί έχει «λυπήσει» τους πάντες στην Ισλαμική Δημοκρατία.

Παράλληλα, όμως, προειδοποίησε ότι το «χάος» δεν θα γίνει αποδεκτό, εν μέσω των βίαιων διαδηλώσεων, που έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 60 διαδηλωτών, με αφορμή τον θάνατο της 22χρονης Ιρανής κατά την κράτησή της από την επονομαζόμενη «Αστυνομία Ηθών», επειδή δεν φορούσε «σωστά» την ισλαμική μαντίλα.

«Οι ταραχές και η βία δεν είναι αποδεκτές»

«Περιμένουμε ακόμη την τελική ιατροδικαστική έκθεση για την αιτία του θανάτου της Μαχσά Αμινί», δήλωσε ο Ραϊσί, προσθέτοντας ότι οι ιατροδικαστές θα παρουσιάσουν την έκθεσή τους μέσα στις επόμενες ημέρες.

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «κανείς δεν πρέπει να φοβάται να εκφράσει την άποψή του», καθώς και ότι οι αρχές πρέπει να είναι «ανοικτές στις απόψεις σχετικά με τις μεθόδους εφαρμογής των νόμων».

«Οι ταραχές και η βία δεν είναι αποδεκτές», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν, ωστόσο, τονίζοντας ότι τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, όπως η αστυνομία και οι Φρουροί της Επανάστασης, θυσιάζουν τη ζωή τους για την ασφάλεια της χώρας.

«Κανείς δεν θα επιτρέψει το χάος να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του λαού» είπε, υποστηρίζοντας τις δυνάμεις ασφαλείας που συγκρούστηκαν με διαδηλωτές τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε όλη τη χώρα.