Ένας άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του σε οδόφραγμα κοντά στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ νωρίς το πρωί της Κυριακής και στη συνέχεια άρχισε να ρίχνει πυροβολισμούς στον αέρα από το φλεγόμενο αυτοκίνητο πριν αυτοπυροβοληθεί θανάσιμα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 4 π.μ. σε οδόφραγμα που είχε στηθεί στην East Capitol Street και 2nd Street στην Ουάσιγκτον. Το περιστατικό έρχεται σε μια περίοδο που οι αρχές επιβολής του νόμου σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν έναν αυξανόμενο αριθμό απειλών και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο βίαιων επιθέσεων σε κυβερνητικά κτίρια τις ημέρες μετά την έρευνα του FBI στην έπαυλη Μαρ-α-Λάγκο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα.

Οι μνήμες του 2021

Η επίθεση θυμίζει ένα περιστατικό όταν ένας άνδρας έπεσε με όχημα πάνω σε δύο αστυνομικούς του Καπιτωλίου σε σημείο ελέγχου τον Απρίλιο του 2021, σκοτώνοντας έναν βετεράνο του σώματος που υπηρετεί επί 18 χρόνια. Πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν από τις επιθέσεις οπαδών του τότε προέδρου στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Οι αρχές δήλωσαν ότι ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, προσέκρουσε στο οδόφραγμα και ότι καθώς έβγαινε από το αυτοκίνητο, το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες. Στη συνέχεια ο άνδρας άνοιξε πυρ, ρίχνοντας αρκετούς πυροβολισμούς στον αέρα καθώς πλησίαζε η αστυνομία.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου δήλωσε ότι ο άνδρας αυτοπυροβολήθηκε καθώς πλησίαζαν οι αστυνομικοί. Αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η αστυνομία δήλωσε ότι «δεν φαίνεται ότι ο άνδρας είχε στόχο κάποιο μέλος του Κογκρέσου» και ότι οι ερευνητές εξετάζουν το ιστορικό του άνδρα καθώς προσπαθούν να διακρίνουν το κίνητρο. Τόσο η Βουλή όσο και η Γερουσία βρίσκονται σε διακοπή και πολύ λίγα μέλη του προσωπικού εργάζονται στο συγκρότημα του Καπιτωλίου αυτή την ώρα.

Οι αρχές δήλωσαν ότι δεν αναφέρθηκαν άλλοι τραυματισμοί και η αστυνομία δεν πιστεύει ότι κάποιος αστυνομικός ανταπέδωσε τα πυρά.