Προσπάθεια για να κάνει δικό του έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να τον ανεβάσει πολλά επίπεδα κάνει ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με πληροφορίες του «10», ο Παναθηναϊκός κινείται για την απόκτηση του σπουδαίου Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, Μπερνάρντ, με θητεία μεταξύ άλλων και στην Premier League με τη φανέλα της Έβερτον. Και μάλιστα το ενδεχόμενο απόκτησής του δεν είναι καθόλου απίθανο, με τους «πράσινους» να είναι διατεθειμένοι να καλύψουν ένα πολύ σημαντικό μέρος από το υψηλό συμβόλαιό του, ώστε να τον πάρουν από τη Σαρίγια όπου και ανήκει.

Ο Μπερνάρντ αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στην ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά τόσο η πλευρά του παίκτη, όσο και εκείνη της Σαρίγια, δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Γι’ αυτό και ο 29χρονος βιρτουόζος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής προτείνεται τις τελευταίες μέρες σε πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, θέλοντας να επιστρέψει στην Ήπειρο που είχε κάνει… πράγματα και θαύματα, κυρίως με τη φανέλα της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Εκεί που είχε πάει το 2013 έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ, αγωνίστηκε για πέντε χρόνια και μέσα σε αυτά είχε 28 γκολ και 35 ασίστ σε 156 παιχνίδια.

Εμφανίσεις που τον είχαν φέρει και στην Εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Μετά από μια πενταετία στην Ουκρανία, η Έβερτον, «θαμπωμένη» απ’ όλα όσα είχε κάνει ο Μπερνάρντ, του πρόσφερε το όνειρο της Premier League. Πήγε εκεί και έμεινε τρία χρόνια, έχοντας 84 παιχνίδια, 8 γκολ και 7 ασίστ, έως το περασμένο καλοκαίρι όταν η Σαρίγια τον απέκτησε έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Στα Εμιράτα έπαιξε 32 παιχνίδια, έχοντας εφτά γκολ και πέντε ασίστ, αλλά δεν επιθυμεί πλέον να συνεχίσει εκεί και έχει σαν προτεραιότητα την επιστροφή του στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ φέρεται να έχει κάνει πίσω τις τελευταίες μέρες, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να επωφεληθεί από τις συγκυρίες και να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή από το πάνω ράφι. Που δεδομένα θα κάνει τη διαφορά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως με τον παίκτη έχει μιλήσει και ο ίδιος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε όλες τις πολύ σημαντικές μεταγραφές του Παναθηναϊκού αυτό το καλοκαίρι. Και σε αυτή του Σπόραρ και σε αυτή του Βέρμπιτς, με τον Παναθηναϊκό να είναι έτοιμος να… πυροδοτήσει και τρίτη μεταγραφική «βόμβα», ενισχύοντας σε απίστευτο βαθμό τη μεσοεπιθετική του γραμμή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να καλύψει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ για τον πρώτο χρόνο συμβολαίου του παίκτη, με την Σαρίγια να καλύπτει το υπόλοιπο συμβόλαιο προκειμένου να λύσει τη συνεργασία μαζί του.

Προχωράει τις μεταγραφές, ανεξαρτήτως τι θα κάνει με τη Σλάβια

Θα πρέπει να σημειώσουμε και κάτι πολύ σημαντικό, που το ξεκαθάρισε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει τις μεταγραφικές του κινήσεις ανεξαρτήτως από την κατάληξη του αυριανού αγώνα με τη Σλάβια Πράγας. Είτε προκριθεί, είτε αποκλειστεί από τους Τσέχους, οι άνθρωποι της ομάδας είναι διατεθειμένοι να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το ρόστερ και να δώσουν στον Γιοβάνοβιτς το υλικό που χρειάζεται για να κάνει ο Παναθηναϊκός το βήμα παραπάνω τη σεζόν που ξεκίνησε.

Δείτε τον Μπερνάρντ σε δράση: