Λίγες ημέρες πριν το καθοριστικό γκραν πρι στο Σίλβερστόουν, ο Χάμιλτον, όντας ένας πρεσβευτής των ίσων δικαιωμάτων, πήρε μια ηχηρή θέση για τις αμβλώσεις, τονίζοντας ότι δεν μπορεί κάποιοι να κάνουν κουμάντο στο σώματα των γυναικών, χωρίς να τις ρωτήσουν.

Ο Βρετανός πιλότος, που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει δυναμική θέση υπέρ της ισότητας των μαύρων και των αδυνάτων ανέφερε, σε ανάρτηση του, στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, μεταξύ άλλων ότι: “Λατρεύω να βρίσκομαι στις ΗΠΑ. Όμως δεν μπορώ να αγνοήσω ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή, και τι προσπαθούν να κάνουν κάποια μέλη της κυβέρνησης στις γυναίκες που ζουν εδώ. Όλοι θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να διαλέξουν τι θα κάνουν με το σώμα τους. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να τους αφαιρεθεί αυτή η επιλογή” ενώ συμπλήρωσε ότι αυτή η απόφαση θα επηρεάσει τους πιο ευάλωτους ανάμεσά μας. Τις γυναίκες, τους μαύρους, τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και λοιπούς.

Πριν από δύο ακριβώς χρόνια, το καλοκαίρι του 2020, ο πολυπρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Λιούις Χάμιλτον, είχε ασκήσει δριμεία κριτική στους «ανθρώπους» του αθλήματος για την εκκωφαντική σιωπή τους απέναντι στον άδικο θάνατο του 46χρονου μαύρου αμερικανού πολίτη της Μινεάπολης, Τζορτζ Φλόιντ, από αστυνομικούς.

Μάλιστα, είχε αψηφήσει κάθε σύσταση από την ομάδα του, να μην χρησιμοποιεί το βάθρο ως μέσο προβολής αντιραστιστικών μηνυμάνων ( είχε φορέσει μπλούζα που τασσόταν υπέρ του Φλόιντ) τονίζοντας ότι: «Είμαι ένας από τους μοναδικούς μαύρους ανθρώπους του αθλήματος, αλλά στέκομαι ( σε αυτού του είδους τις αδικίες) μόνος μου»

Ο επτά φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Λιούις Χάμιλτον εδώ και δύο χρόνια , που είναι ήδη είναι ο πιο λαμπρός αστέρας στο μηχανοκίνητο σπορ την τελευταία δεκαετία, είναι έτοιμος να λάβει δράσεις ώστε να θα φέρει την Formula1 πιο κοντά σε παιδιά που δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους «γαλαζοαίματους» του Μονακό.