Στην πιο θρυλική πίστα, που μετράει πάνω από 70 χρόνια ζωής, στο «βασιλικό» Σίλβερστόουν θα παραταχθούν, σήμερα, το απόγευμα, οι 20 πιλότοι, για έναν ακόμη γύρο, του συναρπαστικού φετινού πρωταθλήματος, που είναι γεμάτο ανατροπές και ατέλειωτες κόντρες.

Πέρσι, το βρετανικό γκραν πρι το είχε κατακτήσει ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes , σε έναν επεισοδιακό αγώνα, εξαιτίας της σύγκρουσης που είχε με τον Μαξ Φερστάπεν, στην αρχή του σιρκουί. Φέτος, η άνοδος της Red Bull, τα «σκαμπανεβάσματα» με τα προβληματικά μονοθέσια της Ferrari και η βελτιωμένη απόδοση της Mercedes ( με τον ακλόνητο Τζορτζ Ράσελ) δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για προβλέψεις, νικητές και χαμένους.

Ιστορικά, από την πίστα στο Σίλβερστόουν ξεκίνησε ο θεσμός της Formula1. Αν και ως πίστα προυπήρχε από το 1943, επισήμως, η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού πήρε το βάπτισμα της στην βρετανική πίστα του 1950. Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε πριν από 72 χρόνια, με νικητή τον Τζιουζέπε Φαρίνα με Alfa Romeo. Εχει φιλοξενήσει 56 γκραν πρι της F1 και αποτελεί το μόνιμο «σπίτι» της Formula1, στη M. Βρετανία από το 1987.

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι ο απόλυτος «αυτοκράτορας» στο Σίλβερστόουν, μιας και έχει τις περισσότερες νίκες – συνολικά οκτώ – στο συγκεκριμένο, ιστορικό γκραν πρι. Ακολουθεί ο Τζιμ Κλαρκ με πέντε νίκες, ενώ, πέντε βάθρα κατέχει και ο Αλεν Προστ.