Την παραπομπή σε δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τους τρεις εισαγγελείς που διετέλεσαν αρμόδιοι για την Εισαγγελία Διαφθοράς με επικεφαλής την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη για τoυς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis, προτείνει η αντεισαγγελέας Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή.

H εισαγγελική λειτουργός σε πολυσέλιδη πρόταση στο Δικαστικό Συμβούλιο που αριθμεί περίπου τετρακόσιες σελίδες προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, οι τρείς εισαγγελείς, Ελένη Τουλουπάκη που χειρίστηκε την προκαταρκτική έρευνα και απέστειλε τον φάκελο για τους πολιτικούς στη Βουλή, όπως και οι επίκουροι εισαγγελικοί Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Οι κατηγορίες σε βάρος τους σχετίζονται με τους χειρισμούς της Εισαγγελίας αναφορικά με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νοvartis.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους που είχαν απολογηθεί στην ειδική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλοου, η πρόταση της εισαγγελέως είναι στο σύνολο της απαλλακτική. Να μην γίνει καμία κατηγορία για κανένα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δημοσιογράφους Ιω. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, όπως και για τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που είχε απολογηθεί για σειρά δημοσιευμάτων του.

Τον τελευταίο λόγος για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων έχουν τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου.