Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου και τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, με θέμα τη μείωση του υψηλού ενεργειακού κόστους για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται η επέκταση του Fuel Pass, καθώς και η αξιοποίησή του από περισσότερες κοινωνικές ομάδες, σε σχέση με όσα ίσχυσαν τον Μάιο.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Χρήστος Σταϊκούρας είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση είναι θετική να προχωρήσει στην επέκταση του συγκεκριμένου μέτρου εφόσον βρεθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του πως κάτι τέτοιο, τελικά, θα συμβεί.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο να διευρυνθούν οι δικαιούχοι της κάρτας καυσίμων με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να επωφεληθούν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται.

«Με τις τιμές των καυσίμων αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Ήδη τρέχει ένα πρόγραμμα στήριξης και προφανώς οι ανατιμήσεις καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω παρέμβαση στο κομμάτι αυτό. Η κατεύθυνση είναι να αξιοποιήσουμε και τα τελευταία δημοσιονομικά περιθώρια που έχουμε για να σταθούμε στο πλευρό των πολιτών. Όπως και στο ρεύμα, έτσι και στα καύσιμα, ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει, θα γίνει» δήλωσε χαρακτηριστικά (ΣΚΑΙ).