Θλίψη σκόρπισε η είδηση ότι ο δημοσιογράφος Νίκος Ζαχαριάδης πέθανε σε ηλικία μόλις 55 ετών.

Ο Νίκος Ζαχαριάδης υπήρξε συνεργάτης της Athens Voice, όπου έγραφε τη στήλη «Forrest Gump» και την καθημερινή διαδικτυακή στήλη Moufanet. Επίσης ήταν παραγωγός του ραδιοφωνικού σταθμού, Athens Voice radio 102.5.

Ο δημοσιογράφος βρισκόταν σε επαγγελματικό ραντεβού, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε με τον Νίκο Ζαχαριάδη να αφήνει την τελευταία του πνοή κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Πώς τον αποχαιρέτησαν οι συνάδελφοί του

Συνάδελφοι, μαθητές, αναγνώστες και αγαπημένα πρόσωπα του Νίκου Ζαχαριάδη έχουν συρρεύσει στο προφίλ του στο Facebook για να τον αποχαιρετήσουν.

Οι περισσότεροι είναι σοκαρισμένοι από την ξαφνική του απώλεια, ενώ παράλληλα μοιράζονται ιστορίες από τη συνεργασία τους μαζί του.

Πήγαμε μαζί εκείνο το βράδυ στα εγκαίνια του Golden, εγώ για να καλύψω γενικά το θέμα, εσύ για να στήσεις μια δική σου…

Posted by Dionisis Thanasoulas on Thursday, 15 April 2021

Δεν μπορώ ούτε να το πω ούτε να το πιστέψω Nikos Zachariadis .Νομίζω θα τρελαθώ…

Posted by Anastasia Tsivgouli on Thursday, 15 April 2021

Ό,τι και αν έκανε ο Nikos Zachariadis, σε έκανε να λες «δεν το πιστεύω, ρε φίλε». Όπως και τώρα. Αντίο Νικόλα μας.

Posted by Kostas Kyriakopoulos on Thursday, 15 April 2021

Αντίο Nikos Zachariadis ήσουν από τους πιο χαρισματικούς και ευφυείς ανθρώπους που γνώρισα. Αλλά λόγια δεν υπάρχουν τώρα

Posted by Kostas Giannakidis on Thursday, 15 April 2021

Θα το θυμόμαστε όλοι πάντα το αμέτρητο γέλιο που ρίχναμε με τον Νίκο Ζαχαριάδη-και την απίστευτα δημιουργική του τρέλα. Κρίμα και άδικο. (θα μας κοροϊδεύετε όλους με τον Τασούλη, δίπλα, είμαι σίγουρη).

Posted by Tina Mandilara on Thursday, 15 April 2021

Unfair Nikos Zachariadis. Είχαμε πει όταν θα ξανασμίξουμε να γελάμε με τα αστεία σου, όχι να κλαίμε…

Posted by Aimilios Perdikaris on Thursday, 15 April 2021

«Χρόνια θα αργήσει να φανεί,

αν θα φανεί ποτέ του,

τέτοιος καθάριος, ζωντανός, ζεστός Ανδαλουσιάνος…»

Μόνον αυτοί οι…

Posted by Χρήστος Α. Χωμενίδης on Thursday, 15 April 2021

Α ρε Νίκο

Δεν θα ξαναγελάσουμε

https://www.powergame.gr/ellada/57370/pethane-xafnika-o-dimosiografos-nikos-zachariadis/

Posted by Marianna Marmara on Thursday, 15 April 2021

Ο Nikos Zachariadis υπήρξε καθηγητής μου στο Μητροπολιτικό κολλέγιο. Χαρισματικός, ευφυής, ταλαντούχος, με αστείρευτο…

Posted by Argiro Voudanta on Thursday, 15 April 2021

Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966, τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στο Πολιτικό τμήμα της Νομικής Σχολης, στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Παράλληλα ξεκίνησε να εργάζεται στο Ραδιόφωνο της ΕΤ-2. Το 1989 πέρασε στην εφημερίδα «Αυγή» ως Κριτικός Κινηματογράφου. Στην ίδια θέση έχει εργαστεί επίσης στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Μεσημβρινή».

Το 1993, εγκαταλείπει τις εφημερίδες για τα περιοδικά. Αρχικά ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό ΜΑΧ στη συνέχεια στο περιοδικό Nitro. Επι 5 χρόνια έγραφε τις «Απορίες Ενός Ζαλισμένου Αθηναίου» στο περιοδικό Downtown, από όπου προέκυψαν και δύο βιβλία. Από το 2005 μέχρι το 2012, δούλεψε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», όπου είχε την ευθύνη του ένθετου περιοδικού «Big Fish» μέχρι το 2008. Στην Athens Voice είχε τη στήλη «Forrest Gump» και την καθημερινή διαδικυακή στήλη Moufanet στο www.athensvoice.gr.

Επίσης από το 2015 δίδασκε Εφαρμοσμένη Δημοσιογραφία στο Metropolitan College. Το 2018, το δισέλιδο πολιτικό κόμικς του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», κέρδισε το European Newspaper Award for Visual Storytelling.

Ήταν παντρεμένος με την Ελίζα Μπενβενίστε και έχει ένα γιο, ο οποίος αποτέλεσε και την αφορμή της στήλης «Γράμματα στο παιδί μου».

Από δημοσιογράφος ζωγράφος

Εκτός από τη δημοσιογραφία ο Νίκος Ζαχαριάδης αγαπούσε και την τέχνη. Στο τελευταίο κείμενό του στην Athens Voice τον Δεκέμβριο του 2020 είχε εξηγήσει πώς «άλλαξε καριέρα από δημοσιογράφος σε ζωγράφος».

Εξώφυλλο που φιλοτέχνησε για την Athens Voice