Η Μαρίνα Πατούλη μιλάει για όλα μετά τις αποκαλύψεις για την κρίση στο γάμο της με τον Γιώργο Πατούλη και την περιπέτεια της υγείας της που είχε ως αποτέλεσμα τη νοσηλεία της σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Μιλώντας στην «ON time» και τη Σάσα Σταμάτη, απαντά στις φήμες που τη θέλουν να ζητάει χρήματα για το διαζύγιο και διευκρινίζει τι ακριβώς απαιτεί από τον σύζυγό της. Όπως λέει, εξακολουθεί να τον αγαπά και του ζητά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

«Με συγκλόνισε το εξώδικο»

Μιλώντας για το εξώδικο που της έστειλε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, η Μαρίνα Πατούλη αποκάλυψε ότι συγκλονίστηκε.

«Εγώ έκανα μια δημόσια έκκληση για να μπορέσουμε να συνομιλήσουμε. Όταν έλαβα το εξώδικο, ένιωσα ότι πραγματικά έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου… Σκέφτηκα «μα είναι δυνατόν;». Δεν μπορεί να σου απαγορεύει κάποιος να μιλάς, είναι λογοκρισία. Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να μιλάει και να εκφράζει το πρόβλημά της».

Η κ. Πατούλη δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή προέχει να είναι δίπλα στον γιο της Αλέξανδρο και δεύτερον η υγεία της.

«Ο καθένας μπορεί να φύγει όταν νιώθει ότι εγκλωβίζεται για τους δικούς του λόγους, όμως απαιτείται να φύγει με μια καθαρή εξήγηση, διεκπεραιώνοντας κάποιες ευθύνες του απέναντι στη μητέρα του παιδιού του, απέναντι στο ίδιο του το παιδί», αναφέρει με νόημα και προσθέτει: «Δεν θέλω να κατηγορήσω τον Γιώργο σε τίποτα, τον αγαπώ».

Τι ζητάει για να είναι καλά

Η Μαρίνα Πατούλη δεν θέλησε να απαντήσει αν θα δεχτεί πίσω τον σύζυγό της, επισημαίνοντας πάντως πως θεωρεί ότι «πρέπει να δίνουμε εξιτήριο σε καθετί που μας πληγώνει».

Στις φήμες ότι ζητά αμύθητα ποσά για το διαζύγιο, απαντά: «Δεν ζητώ απολύτως τίποτα. Ζητώ μόνο την ηθική μου δικαίωση».

Εξηγώντας της στάση της, υπογραμμίζει: «Τριάντα πέντε χρόνια ζωής τα αφιέρωσα σε έναν άνθρωπο και δεν μετανιώνω γι’ αυτό. Σίγουρα δεν θα τα εξαργυρώσω. Αυτά δεν εξαργυρώνονται. Θέλω την ψυχική μου ηρεμία, την υγεία μου, το παιδί μου να προοδεύσει, να είναι καλά και τίποτα άλλο».

Τι την ενόχλησε πιο πολύ

Σχολιάζοντας τις φήμες για τρίτο πρόσωπα, η Μαρίνα Πατούλη ξεσπαθώνει: «Εγώ δεν βλέπω ούτε τρίτα ούτε τέταρτα, ούτε πέμπτα πρόσωπα».

«Για μένα πάντα η οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα. Γι’ αυτό ως γυναίκα και μητέρα έχω αποδείξει εμπράκτως ότι στήριζα την οικογένειά μου με όλους τους τρόπους. Και πολιτικά και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε ζευγάρι, γιατί θεωρώ ότι όταν έχεις κάνει μια οικογένεια, που είναι συνειδητή επιλογή σου, θα πρέπει τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθούν κάποιοι κύκλοι να είσαι εκεί, δίπλα. Αυτό το οποίο συνέβη με τον Γιώργο ήταν κάτι που με ξάφνιασε».

Μάλιστα, η ίδια δηλώνει: «Ας προχωρήσει τη ζωή του και να είναι ευτυχισμένος […] Αν βρήκε κάποιον άλλον άνθρωπο, αυτό είναι δικαίωμά του».

Στις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό ότι χωρίζει με τον Γιώργο Πατούλη, υποστηρίζει ότι δεν είχε αντιληφθεί ότι ο άνδρας της ήθελε να τη χωρίσει ούτε η ίδια ήθελε ποτέ διαζύγιο.

«Εγώ δεν ζήτησα ποτέ διαζύγιο, ούτε μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον άνθρωπο αυτόν», αναφέρει.

«Αυτό που με εξέπληξε ήταν η βία της σιωπής, 2,5 μήνες από την αποχώρησή του από το σπίτι και δεν ήξερα ούτε πού μένει! Ούτε επικοινωνούσαμε ούτε τηλεφωνικά, ούτε είχα κάποια εικόνα και αυτό με συνέτριψε».

Θα κινηθεί νομικά;

Τέλος, στην ερώτηση αν σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά του συζύγου της, η Μαρίνα Πατούλη ξεκαθαρίζει:

«Κοίτα, εγώ τον Γιώργο δεν τον βλέπω σαν εχθρό και δεν ζητώ τίποτα. Ζητώ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να βρούμε κάποιο modus vivendi, κάποιο μοντέλο ζωής που θα είναι το παιδί μας καλά, ακόμα και αν είμαστε χώρια».