Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη με το θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη στην καρδιά της Αθήνας έξω από τη Βουλή, στο οποίο ενεπλάκη υπηρεσιακό όχημα της αστυνομίας. Θύμα ένας 23χρονος μοτοσυκλετιστής που η οικογένεια του βρίσκει τη δύναμη να δωρίσει τα όργανά του αφού είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Το σοκ και την βαθιά θλίψη για έναν ακόμη νέο άνθρωπο που έχασε τη ζωή του άδικα στην άσφαλτο διαδέχθηκε, όμως, γρήγορα η οργή με τα social media να έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά με χιλιάδες αναρτήσεις. Αιτία των έντονων αντιδράσεων είναι η διαχείριση του τραγικού συμβάντος από την Αστυνομία και την τροχαία.

Ειδικά βίντεο που καταγράφει από τον αξιωματικό της τροχαίας την αντιμετώπιση συγκλονισμένου αυτόπτη μάρτυρα που καταθέτει αυτό που είδε ρίχνοντας τις ευθύνες στο υπηρεσιακό όχημα, εξόργισε τον κόσμο.

Προβληματισμένοι και αγανακτισμένοι εμφανίζονται ακόμη και οι πιο ψύχραιμοι που δεν ψάχνουν σε οτιδήποτε, ακόμη και ένα δύστυχημα έξω από τη Βουλή, αιτία για να βρίσουν την κυβέρνηση, αφού όποιος κυκλοφορεί στο δρόμο δυστυχώς μπορεί να προκαλέσει, να εμπλακεί ακόμη και να χάσει τη ζωή του σε ένα τροχαίο.

Όμως ακόμη και αυτοί αισθάνονται ότι πολλά κρίσιμα ερωτήματα, όπως γιατί δεν συνελήφθη ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος, έμειναν για πολλές ώρες αναπάντητα. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ενημέρωση που υπήρχε για το δυστύχημα ακόμη και πολλές ώρες μετά ήταν εξαιρετικά ελλιπής, δημιουργεί υποψίες για προσπάθεια συγκάλυψης και δημιουργίας πέπλου προστασίας για τον οδηγό που ανήκει σε υπηρεσία της Αστυνομίας.

Γιατί δεν συνελήφθη ο οδηγός;

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, δεν συνελήφθη επειδή το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο, καθώς επίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Αστυνομία ενημέρωνε ότι η υποδιεύθυνση της Τροχαίας Αθηνών διενεργεί προανάκριση για να εξακριβωθούν τα αίτια του τροχαίου που σημειώθηκε στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της εισόδου της Βουλής.

Η εξοργιστική αντιμετώπιση αυτόπτη μάρτυρα – Εσύ γιατί δεν φοράς κράνος;

Πάντως τον αυτόπτη μάρτυρα που όπως φαίνεται σε βίντεο κινείται στο αντίθετο ρεύμα, βλέπει το τροχαίο και σταματά για να πει τι συνέβη οι τροχονόμοι τον αντιμετωπίζουν με τρόπο πρωτοφανή και εξοργιστικό, όπως αποδεικνύεται από το θυμό των χρηστών των social media που «στόλισαν» την τροχαία με επιεικώς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Για καθεστωτική συμπεριφορά μιλά και ο Γιάννης Βαρουφάκης του ΜέΡΑ25, δεσμευόμενος ότι θα ασκήσει όση πίεση χρειαστεί για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Η ανάρτηση αναφέρει: «Ένας νεαρός πολίτης έχασε τη ζωή του έξω απ΄την πύλη της Βουλής όταν υπηρεσιακό αυτοκίνητο τον ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ αφού τον παρέσυρε. Όπως δεν του άξιζε ο θάνατος, δεν του αξίζει η σιωπή και η συγκάλυψη. Το ΜέΡΑ25 θα ασκήσει όση πίεση χρειαστεί για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι».

Βαθύτατα συντετριμμένη

Αντίθετα με τον αξιωματικό της τροχαίας που καλει τον μάρτυρα να μην νοιάζεται για το τραυματισμένο παιδί, συντεντριμένη δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, στην ασφάλεια της οποίας ανήκει ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος που ενεπλάκη στο θανατηρόφο τροχαίο.

Μάλιστα η Ντόρα Μπακογιάννη δεσμεύεται ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες.

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς μου ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός νέου παιδιού 23 ετών, του Ιάσωνα. Είμαι βαθύτατα συντετριμμένη. Θα αποδοθούν οι ευθύνες. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου.»

»Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

Την Παρασκευή το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόμουν στη Βουλή παρακολουθώντας την «ώρα του πρωθυπουργού» υπηρεσιακό όχημα…

Δημοσιεύτηκε από Ντόρα Μπακογιάννη – Dora Bakoyannis στις Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021

Συγκλονίζει η μάνα του Ιάσονα

«Τελείωσε το παιδί μου, πάει. Είναι… τελείωσε. Νεκρός είναι. Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων και θα γίνει αύριο το πρωί αυτό. Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά, ζήτησα να είναι, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένοι και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν» λέει η μητέρα του 23χρονου Ιάσονα που δεν τα κατάφερε και κατέληξε στο νοσοκομείο.