Οι εικόνες συνωστισμού σε λεωφορεία και τρόλεϊ είναι αποκαρδιωτικές με τις εντάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη.

Πόρτες που κλείνουν με δυσκολία, επιβάτες που στέκονται κολλητά ο ένας δίπλα στον άλλον, κι εντάσεις που συνήθως προκαλούν ο συνωστισμός και οι προστατευτικές μάσκες. Κάποιοι, κυρίως νεαροί, παρά τις συστάσεις και παρά τη ραγδαία διασπορά του κοροναϊού αρνούνται να ακολουθήσουν τα μέτρα ασφαλείας…

Σε λεωφορεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, οι στρυμωγμένοι επιβάτες έψαχναν για ακόμα μία μέρα λίγο χώρο, με τα λεπτά να περνούν αργά και βασανιστικά.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας ήταν από το πρωί συνεχείς και τα πρόστιμα αλλεπάλληλα…

Καθημερινό φαινόμενο οι εντάσεις

Όπως φαίνεται πάντως, το αυτί ορισμένων δεν ιδρώνει με τίποτα. Νεαρός μπήκε σε λεωφορείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης χωρίς μάσκα και η παρουσία του άρχισε να προκαλεί εκνευρισμό.

Η κατάσταση στο λεωφορείο δεν ξέφυγε αφού ο νεαρός αποφάσισε να κατέβει στην επόμενη στάση.

Ανάλογες εικόνες και στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί έκαναν σήματα στους οδηγούς να σταματήσουν και ορισμένες φορές έπεφταν κατευθείαν πάνω στους παραβάτες.

Οι περισσότεροι δέχονταν το πρόστιμο αδιαμαρτύρητα αλλά κάποιοι έδειχναν εκτός εαυτού… Ο αστυνομικός στην πλατεία Αμερικής συνεχίζει, ο παραβάτης υπογράφει την κλήση και στο τέλος πετάει επιδεικτικά το αντίγραφο που του έκοψαν.

Η ταλαιπωρία των επιβατών ξεκινούσε για ακόμα μία μέρα από τις στάσεις, με τα παράπονα για τη συχνότητα των δρομολογίων να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Οι αστικές συγκοινωνίες αποτελούν πονοκέφαλο τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τους ειδικούς λοιμωξιολόγους, οι οποίοι πλέον κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου…

Την κυβέρνηση προβληματίζουν και τα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας στα ΜΜΜ το τελευταίο διάστημα, με τους οδηγούς να έχουν σαφείς κατευθύνσεις.

Με μελανιές λόγω… μάσκας

Στην Κρήτη μαθητές γυμνασίου κατέληξαν με μελανιές, μέσα στο ΚΤΕΛ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, λόγω της μάσκας.

12χρονος που ξέχασε τη μάσκα του στο σχολείο, ζήτησε από τον οδηγό να περιμένει, αλλά όπως λέει η μητέρα του, αυτό δεν συνέβη.

Από την άλλη ο οδηγός του ΚΤΕΛ υποστηρίζει ότι περίμενε 12 λεπτά τον μαθητή χωρίς μάσκα, πριν αναχωρήσει.