Την αναβολή της λήψης απόφασης από την Ολομέλεια της Βουλής για την άσκηση ή όχι ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ζητούν οι συνήγοροί του Δημήτρης και Λύδια Τσοβόλα.

Εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών

Με ανακοίνωσή τους οι δύο δικηγόροι του κ. Παπαγγελόπουλου αναφέρουν ότι θα πρέπει να αναβληθεί η λήψη απόφασης της Ολομέλειας μέχρι να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επί της αίτησης ακυροτήτων διαδικασιών της Επιτροπής της Βουλής που κατέθεσε ο πρώην υπουργός στις 10 Ιουλίου.

Στην ανακοίνωση των συνηγόρων γίνεται λόγος για «απαράδεκτες και παράνομες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής» και αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα πληροφορηθήκαμε ατύπως από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών στην οποία καταθέσαμε την αίτηση ακυροτήτων και άρσης αμφισβητήσεων (κατ’ άρθρο 244 παρ. 5 ΚΠΔ) κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης, και για την οποία η πλειοψηφία της Προκαταρκτικής Επιτροπής παρανόμως αρνήθηκε να κάνει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, στο οποίο απευθύνεται η αίτηση, ότι με το από 18/7/20 έγγραφό της, λόγω αναρμοδιότητας (της Εισαγγελίας), αυτή απέστειλε την αίτηση προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή, προφανώς για να κάνει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών. Τη διαβίβαση του ανωτέρω εγγράφου, την κράτησε σκοπίμως μυστική η Επιτροπή της Βουλής, ενόψει της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια.

Μετά την ανωτέρω εξέλιξη θα πρέπει να αναβληθεί η λήψη αποφάσεων από την Ολομέλεια της Βουλής μέχρις ότου αποφανθεί το Δικαστικό Συμβούλιο επί των ακυροτήτων που συνέβησαν κατά τη λειτουργία της Προκαταρκτικής Επιτροπής.

Γιατί, αν γίνει δεκτή η αίτηση του κ. Παπαγγελόπουλου, ακυρώνεται και η προκαταρκτική εξέταση και η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που συζητεί σήμερα την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης εναντίον του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου».

Πηγή ΑΜΠΕ