Διευκρινίσεις μετά τον εντοπισμό 11 εκ των 21 νέων κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας σε δομή των Ενόπλων Δυνάμεων δίνει το υπουργείο Άμυνας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τα 11 κρούσματα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, το ένα μόνο αφορά εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα υπόλοιπα είναι απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας, συγγενείς του, επισκέπτης και αποκλειστικές νοσοκόμες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση «κατόπιν ελέγχου επιβεβαιώθηκε σήμερα, 6 Μαΐου 2020, κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ. Επιπλέον, ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο».

«Συνεπώς, όπως προκύπτει από τον έλεγχο στις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες, μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα. Ως εκ τούτου, οι αναφορές περί κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Πώς έγινε η διασπορά του ιού

Όπως προκύπτει από πληροφορίες, ένας ασθενής (σ.σ. ο απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας) ο οποίος νοσηλευόταν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό χωρίς να εμφανίζει συμπτώματα.

Ο συγκεκριμένος ασθενής μετέδωσε τον ιό σε άτομα που νοσηλεύονταν στον ίδιο θάλαμο, καθώς επίσης και σε άτομα από το συγγενικό του περιβάλλον.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, έξι από τα έντεκα κρούσματα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ από τα πέντε κρούσματα που νοσηλεύονταν στο 401, τα τρία μεταφέρθηκαν στο ΝΙΜΤΣ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από