Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ για την 22η αγωνιστική της Super League 1, με τους «πράσινους» να φιλοδοξούν να παραμείνουν σε τροχιά θετικών αποτελεσμάτων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν θα υπάρξει άλλη προσθήκη: «Όχι αυτό που προσπαθούμε να τελειώσουμε είναι τις αποχωρήσεις. Να βρουν τις ομάδες που θα πάρουν χρόνο και να δείξουν πράγματα. Ειδικά για τον Φάνη είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι ένας νέος Έλληνας ποδοσφαιριστής που στην συγκεκριμένη θέση για μένα είναι σημαντικό το ότι είναι αριστεροπόδαρος. Έπρεπε να βρει μια ομάδα που μέσα από τα παιχνίδια να εξελιχθεί, όχι μόνο αγωνιστικά και σαν προσωπικότητα και να γυρίσει έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα».

Για τα συνεχή και δυνατά ματς:

«Το σημαντικότερο είναι πως αυτή την εποχή είμαστε καλά! Τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στον τομέα της αυτοπεποίθησης. Παίζουμε καλά παρότι έχουμε κάνει ορισμένες αλλαγές στα τελευταία μας, όπως για παράδειγμα στην Λάρισα όπου δεν αγωνίστηκαν οι Ινσούα και Μακέντα όμως η ομάδα έπαιξε το ίδιο καλά!

Δεν θέλω να ταλαιπωρήσουμε το μυαλό μας με το πρόγραμμα που ακολουθεί και τα επόμενα ματς. Θα πάμε να δούμε κάθε αγώνα ξεχωριστά αξιολογώντας τις δυσκολίες του. Το έχω πει εξάλλου πολλές φορές πως το κάθε ματς έχει την δικιά του ιστορία κι εκεί εμείς οφείλουμε να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο».

Για την στήριξη του κόσμου:

«Είναι μια ευκαιρία κόντρα στον ΠΑΟΚ να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο καθώς έχουμε δώσει αρκετά πράγματα έτσι ώστε να είναι κοντά μας και να μας στηρίζει δημιουργώντας μια καλή ατμόσφαιρα αν και διαχρονικά ο κόσμος του Παναθηναϊκού ακόμα κι όταν η ομάδα κατακτούσε πρωταθλήματα με καλή πορεία στην Ευρώπη, δεν γέμιζε πάντα το γήπεδο!»

Αναφερόμενος στην αγωνιστική πορεία της ομάδας ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε πως η ομάδα του έχει μια σταθερά καλή πορεία από το ξεκίνημα της σεζόν:

«Εάν δει κανείς την πορεία μας, ξέχωρα από τα αποτελέσματα, θα διαπιστώσει πως έχουμε μια σταθερή πορεία με σημάδια βελτίωσης το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αυτό δουλεύουμε συνέχεια στις προπονήσεις κι εμείς ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα αυτό το πράγμα. Προσπαθούμε να μείνουμε σε ένα σταθερά καλό επίπεδο και παιχνίδι σε παιχνίδι να βελτιώνουμε ορισμένα πράγματα. Αυτό βλέπουμε τώρα ελέγχοντας τα τρεξίματα των ποδοσφαιριστών αφού ξέρουμε τις ικανότητές τους.

Προσπαθούμε σε κάθε αγώνα να αναλύσουμε τα δεδομένα εξετάζοντας τόσο την αμυντική λειτουργία όπου πρέπει να είμαστε πάντα συγκεντρωμένοι, όσο βέβαια και το δημιουργικό κομμάτι, εκεί δηλαδή όπου εμείς θα.. χτίσουμε το παιχνίδι! Αξιολογούμε τα δεδομένα και την αποτελεσματικότητά μας..»

Ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Δώνης ανέλυσε τις δυσκολίες στεκούμενος κυρίως στις ιδιαιτερότητές του:

«Ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ είναι δύο ιδιαίτερες ομάδες που κάνουν συγκεκριμένα πράγματα στο κομμάτι της τακτικής και αυτό από ένα σημείο είναι καλό για τον αντίπαλο προπονητή να τα δει και να αντιμετωπίσει! Εμείς στον πρώτο αγώνα, της Τούμπας, ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο αλλά όχι τόσο καλοί στο δεύτερο όπου ήταν φυσικό μια ποιοτική ομάδα απέναντί μας να πάρει το χρόνο και το χώρο της στο γήπεδο!

Τώρα θέλω εμείς να έχουμε το δικό μας χώρο και έλεγχο με τη μπάλα στα πόδια και την απόλυτη συγκέντρωση στην άμυνα. Είναι μια ιδιαίτερη ομάδα ο ΠΑΟΚ με παίκτες ποιότητας όπως ο Πέλκας, ο Βιεϊρίνια κι ο Μπίσεσβαρ. Αμυντικούς που ανεβαίνουν ψηλά στα πλάγια κι όλα αυτά απαιτούν προσοχή!

Ο αγώνας της Τετάρτης για το κύπελλο είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό γιατί στο κύπελλο παίζει κυρίως για το αποτέλεσμα προκειμένου να προκριθείς! Στο ματς του πρωταθλήματος εμείς θα παίξουμε για να δείξουμε τις ικανότητές μας, την βελτίωσή μας κι όλα αυτά να μας βοηθήσουν εφόσον βέβαια παίξουμε καλά όπως στα προηγούμενα ντέρμπι φέτος..»

Τέλος, ο Δώνης μιλώντας για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο είπε πως σήμερα, τελευταία μέρα, είναι μια ημέρα παραχώρησης κάποιων παικτών – υπό τη μορφή δανεισμού έτσι ώστε να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

«Ο Αγιούμπ δεν είναι ακόμη έτοιμος αφού δεν είχε κάνει προετοιμασία με τη Φέγενορντ. Τώρα βρίσκεται σε καλό πρόγραμμα εκγύμνασης και θα επαναξιολογήσουμε την περίπτωσή του σε δέκα μέρες περίπου. Ο Καρλίτος είναι μια λύση κυρίως για την επόμενη σεζόν αν και αυτή τη στιγμή είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα όσα προσφέρουν οι επιθετικοί της ομάδας. Δεν αποκτήσαμε επιθετικό μέσα στο Γενάρη διότι αφενός κάποιες περιπτώσεις που εξετάσαμε δεν μπορέσαμε να τις προσεγγίσουμε ενώ κάποιες άλλες κρίναμε πως δεν ήταν καλύτερες από αυτές που βρίσκονται στο υπάρχον ρόστερ της ομάδας..»