Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής.

Η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και μέχρι σήμερα διαδόθηκε σε πολλές πόλεις ανά την υφήλιο.

Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής.

Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτήρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της.

Στη Θεσσαλονίκη έχει πραγματοποιηθεί ήδη επτά χρονιές σημειώνοντας 47.000 επισκέψεις στην τελευταία διοργάνωση!

Νέα κτήρια

Φέτος το κοινό που θα θελήσει να επισκεφθεί σημαντικά κτήρια της πόλης θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί σε πάνω από 100 κτήρια.

Μεταξύ αυτών, η Μασονική Στοά και τα Κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας που συμπληρώνουν τη φετινή λίστα των διαθέσιμων για επίσκεψη χώρων.

Παράλληλα, στο πρόγραμμα των δράσεων επιστρέφουν το MADE in Thessaloniki, με ξεναγήσεις σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής, το OPEN WALK, με διαδρομές στην πόλη, το OPEN SCHOOL, που ξεναγεί εκπαιδευτικά γκρουπ σε ορισμένα από τα κτήρια και χώρους παραγωγής του προγράμματος και το OPEN BIKE, που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ξεναγηθούν στα κτήρια ακολουθώντας ενδιαφέρουσες ποδηλατικές διαδρομές.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στους διαγωνισμούς φωτογραφίας OPEN PHOTO και PHOTO MADE στο instagram, αλλά και στον διαγωνισμό για το βραβείο κοινού OPEN VOTE και να κερδίσουν διακρίσεις και υπέροχα δώρα.