Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής σε δασική έκταση στο Διόνυσο Αττικής και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Γαίας και Λεωφ. Διονύσου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν πυροσβεστικές δυνάμεις με 18 Πυροσβέστες και 7 οχήματα που στη συνέχεια ενισχύθηκαν φτάνοντας τους 44 πυροσβέστες και 16 οχήματα καθώς και πολλά εθελοντικά.

Η φωτιά όπως είπε ο δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης στο One Channel βρίσκεται πάνω από το γήπεδο Διονύσου, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύουν σπίτια. Επίσης μίλησε για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων «πάνω από 20 πυροσβεστικά βλέπουμε και δεκάδες εθελοντές».

«Είναι κοντά κάποια σπίτια, όμως δεν απειλούνται κατοικίες» τόνισε ο δήμαρχος.

Ωστόσο, διευκρίνισε πως «έχει αέρα και αυτό είναι κάτι που μας φοβίζει». Παρ’ όλα αυτά δεν κρίνεται αναγκαίο να ζητηθεί στους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. «Η φωτιά είναι μακριά από την εντός σχεδίου περιοχή» σημείωσε.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ.Διονύσου και στα δύο ρεύματα: στους κινούμενους από Ν.Μάρκη στο ύψους του Αγίου Πέτρου και στους κινούμενους από Εκάλη στο ύψος της Λ.Αιολίδος.