Η άγρια κακοποίηση της 15χρονης Μυρτώς στην Πάρο τον Ιούλιο του 2012,  συγκλόνισε το πανελλήνιο. Επτά χρόνια μετά, το κορίτσι που κακοποιήθηκε σεξουαλικά και ξυλοκοπήθηκε βάναυσα, με αποτέλεσμα να παραμείνει διασωληνωμένη και χωρίς να δίνει σημάδια ότι ακούει ή αισθάνεται για πέντε μήνες, με τη βοήθεια της μητέρας της και πολλών ειδικών και μη, που συνεισέφεραν για την αποθεραπεία της σε Ελλάδα και ΗΠΑ, ξαναβρέθηκε στη θάλασσα. Έχοντας δίπλα τη μητέρα της, που στέκει φύλακας άγγελός της όλα αυτά τα χρόνια στην υπερπροσπάθεια για μια φυσιολογική ζωή, η Μυρτώ μοίρασε  χαμόγελα νιώθωντας την επαφή με το νερό, σήμερα Δεκαπενταύγουστο.

«Πρώτο μπάνιο μετά από επτά χρόνια», έγραψε στην ανάρτησή της η κα Μαρία Κοτρώτσου, για να «βομβαρδιστεί» με δεκάδες ευχές από γνωστούς, φίλους, αλλά και ανθρώπους που έχουν συγκινηθεί από την περιπέτεια της 15χρονης.

Το κορίτσι, είχε κακοποιηθεί άγρια από έναν Πακιστανό σε μια δημοφιλή παραλία της Πάρου, όπου έκανε διακοπές με τη μητέρα και την αδελφή της. Ο δράστης μάλιστα, είχε προσπαθήσει να πέσει στα μαλακά δηλώνοντας ανήλικος.

Η Μυρτώ είχε βρεθεί αναίσθητη με σοβαρά τραύματα σε κεφάλι και σώμα σε βράχια, στην Χρυσή Ακτή, στις 22 Ιουλίου του 2012.  Μεταφέρθηκε άμεσα στην Αθήνα, ενώ παράλληλα η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τον δράστη, Αχμέτ Βακάς, λίγο πριν διαφύγει από το νησί και να «δέσει» την υπόθεση. Η πορεία για την αποκατάσταση της υγείας της Μυρτώς ήταν μακρά και συνεχίζεται. Έχει νοσηλευθεί στον Ευαγγελισμό, στις ΗΠΑ και σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, ενώ κάθε βήμα της για μια φυσιολογική ζωή, μοιάζει με μικρό θαύμα και δεν προκαλεί απλά συγκίνηση, αλλά και θαυμασμό για την υπερπροσπάθεια της ίδιας αλλά και των δικών της, που ανταμοίφθηκε σήμερα με τον καλύτερο τρόπο, ένα τεράστιο χαμόγελο.