Την ποινή των ισοβίων και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη επέβαλε το δικαστήριο στον23χρονο Πακιστανόπου το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο, κακοποίησε βάναυσα τη 16χρονη Μυρτώ.

Ο ίδιος οΑχμέτ Βακάςνωρίτερα είχε ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του κοριτσιού

Η δίκη της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης στοΜεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Σύρου, και εκτός από τη συγγνώμη του δράστη, συγκλονιστική ήταν η κατάθεση της μητέρας του θύματος, της Μαίρης Κοτρώτσου.

«Πήγαμε στην Πάρο επειδή η μεγάλη μου κόρη είχε ψυχικά κουραστεί από τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ήθελε να πάει με τις φίλες της διακοπές αλλά εγώ φοβόμουν. Ετσι αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί για να προσέχω τη μεγάλη μου κόρη. Είχα και το αυτοκίνητο μαζί μου οπότε ό,τι και αν χρειάζονταν και τα άλλα παιδιά, θα ήμουν δίπλα τους. Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει. Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα. «Οχι», της είπα» διηγήθηκε η Μαίρη Κοτρώτσου στο δικαστήριο.

Η ίδια είπε ότι στην ερώτηση της Μυρτώς για την άρνησή της απάντησε τότε: «Γιατί παιδί μου, είναι ένας «μαυριδερός» και συνέχεια κοιτάζει προς τα εδώ και με φοβίζει».

Η Μαίρη Κοτρώτσου διηγήθηκε ότι η Μυρτώ πήγε κάπου απόμερα με τη συμφωνία να της τηλεφωνήσει όταν θα ήταν να φύγουν. Οταν όμως ημητέρα της τής τηλεφώνησε, διαπίστωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο.

«Αμέσως ξεκίνησα να την ψάχνω μαζί με τη μεγάλη μου κόρη», συνεχίζει την κατάθεσή της η μητέρα, η οποία συγκλόνισε το ακροατήριο όταν περιέγραψε πως στη θέα του κορμιού της Μυρτούς ούτε η ίδια ούτε η αδελφή της δεν μπόρεσε αρχικά να την αναγνωρίσει!

«Οταν πλησίασα το σημείο, είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Εβλεπα παντού αίμα. Πάρα πολύ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό, πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή. Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό. Οπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο. Τέσσερις μήνες μετά το συμβάν, πήγα πάλι στο ίδιο σημείο. Ηθελα να το δω. Ηθελα να δω το μέρος που κακοποιήθηκε το παιδί μου. Παρόλο που έβρεξε και η θάλασσα ξεβράζει τα νερά της, τα βράχια είχαν ακόμα το αίμα του παιδιού μου» είπε η Μαίρη Κοτρώτσου.