Για τα ενεργά ρήγματα που «απειλούν» την Αττική μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας.

Αναφερόμενος στο ρήγμα των Αλκυονίδων ο κ. Χουλιάρας είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα στο ρήγμα των Αλκυονίδων. Παρακολουθούμε το ρήγμα της Πάρνηθας που μας έδωσε τα 5,1 και βλέπουμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο» και συνέχισε λέγοντας ότι «μπορεί να γεννήσει και μεγαλύτερο σεισμό από 6 Ρίχτερ. Οι Αλκυονίδες είναι ένα ρήγμα, όπως είναι το ρήγμα της Αταλάντης. Είναι μεγάλα ρήγματα γύρω από την Αθήνα και μπορούν να δώσουν ένα μεγάλο και καταστρεπτικό σεισμό στο μέλλον. Δεν είναι όμως στιγμή για να επεξεργαζόμαστε τα χειρότερα σενάρια. Αυτά τα σενάρια είναι τρομακτικά και φοβίζουν και τον κόσμο».

Επίσης αναφορικά με τον αν η Ελλάδα και ειδικότερα η Αθήνα είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν μεγάλους σεισμούς δήλωσε: «Στην Ελλάδα έχουμε κάθε χρόνο έναν σεισμό 6 Ρίχτερ. Κάθε χρόνο περιμένουμε ένα 6αρι, κοιτάμε περιοχές και δίνουμε τις εκτιμήσεις μας στον ΟΑΣΘ, στην Πολιτική Προστασία και μεταξύ μας. Στην Ελλάδα έχουμε κάθε μήνα σεισμό 5 Ρίχτερ σε κάποιες περιοχές,. Είδατε ότι δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα με τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ. Είδατε ότι έπεσαν οι τηλεπικοινωνίες και κάποια παλιά κτήρια. Δεν είμαστε και στην κατάσταση που θα έπρεπε για μια σεισμογενή χώρα».