Στις 04:50 το πρωί της 20ης Ιουλίου τα τουρκικά αποβατικά απέχουν μόνο 20 χιλιόμετρα από την Κερύνεια και στο νησί σημαίνει συναγερμός. Η εισβολή του «Αττίλα» έχει ξεκινήσει.
Με το πρώτο φως της ημέρας, άρχισαν σφοδροί βομβαρδισμοί από τουρκικά αεροπλάνα. Πάνω από 70 τουρκικά αεροσκάφη προσέβαλαν και κατέστρεψαν τον ναυτικό σταθμό της Κερύνειας, τα στρατόπεδα πεζικού και πυροβολικού, το σταθμό έγκαιρης προειδοποίησης και το ραντάρ του ναυτικού στον Άγιο Ανδρέα.
Μέσα σε μόλις τρία 24ωρα η μισή Κύπρος βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή. Πάνω από 200.000 Ελληνοκύπριοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους και γίνονται πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα.
Ακολουθούν εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων, βιασμοί, ξυλοδαρμοί, λεηλασίες και καταστροφές.
Τελικός απολογισμός: περίπου 4000 νεκροί και 1619 καταγραμμένοι αγνοούμενοι.
Πηγή: onetv.gr
- Ρούτε: Το ΝΑΤΟ εξετάζει τα «επόμενα βήματα» για την ασφάλεια της Αρκτικής – «Ο Τραμπ κάνει τα σωστά πράγματα για τη Συμμαχία»
- Στα λευκά η Πάρνηθα: Πού θα χιονίσει τις επόμενες μέρες και τι θα γίνει στην Αττική (βίντεο)
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν θα ξεφύγει από τις ευθύνες του για την υπόθεση των υποκλοπών







