Κάποιες φορές είναι άλλο να συζητάς το κακό και άλλο να το βλέπεις κανονικά προσωποποιημένο.

Μιλάω για την απολογία του Ρουπακιά.

Του χρυσαυγίτη δολοφόνου του Παύλου Φύσσα.

Που έδειξε ότι ο φασισμός δεν είναι πολιτική επιλογή.

Είναι επιλογή υπαρξιακή ενός ανθρώπου να γίνει εργαλείο μιας ιδεολογίας απάνθρωπης.

Μιας ιδεολογίας που εκφράζει την απόλυτη βαναυσότητα και θέλει ανθρώπους που να περιφρονούν τη ζωή και να μη μπορούν καν να αντιληφθούν τι σημαίνει αξιοπρέπεια και αγώνας.

Ούτε ήταν τυχαίο ότι εμφάνισε ένα πρόσωπο τόσο μικροπρεπές ακόμη και στις δικαιολογίες που προέβαλε.

Ένα διαρκές «δεν ήμουν ακριβώς χρυσαυγίτης», «δεν ήμουν στέλεχος», «δεν ήταν ναζιστικός χαιρετισμός», «είχα το μαχαίρι για να κόβω φελιζόλ».

Δεν είναι μόνο ότι προσπαθεί να ελαφρύνει τη θέση του για να αποφύγει την καταδίκη ή για να προστατεύσει αυτούς που τον έστειλαν.

Είναι η αντίληψη της συμμορίας που βγαίνει από την απολογία της, της συμμορίας που σκοτώνει επειδή δεν γουστάρει ότι κάποιος έχει αξιοπρέπεια και τσαγανό και μετά λέει απλώς «δεν έγινε και τίποτα, μια απλή ανθρωποκτονία ήταν».

Οι χρυσαυγίτες μπορεί να αλληλοαποκαλούνται «συναγωνιστές» αλλά στην πραγματικότητα η «ιδεολογική συγκρότησή τους» είναι το αντίθετο της αγωνιστικότητας. Είναι η «συγκρότηση» του ρουφιάνου, του καταδότη, του μπράβου.

Είναι το κοινό νήμα που από τους ταγματασφαλίτες, περνάει στους βασανιστές της Χούντας και τώρα στους χρυσαυγίτες.

Αυτό αποπνέει και ο Ρουπακιάς, με τον κυνισμό του, την άρνηση μεταμέλειας, τα φτηνά και προφανή ψέματά του, τη διαρκή προσβολή του νεκρού Παύλου Φύσσα.

Τα ίδια στοιχεία βρίσκονται και πίσω από αυτούς που τον έστειλαν να δολοφονήσει τον Φύσσα. Τέτοια είναι η «συγκρότηση» του «φύρερ» Μιχαλολιάκου, του υπαρχηγού Κασιδιάρη, του Λαγού που τρέχει να «ανεξαρτητοποιηθεί» και όλης της υπόλοιπης εγκληματικής οργάνωσης.

Ούτε είναι τυχαίο ότι τώρα που έχασαν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και βλέπουν τη φυλακή να έρχεται πλακώνονται και αλληλοκαρφώνονται. Έτσι καταλήγουν οι χώροι που ιδεολογία έχουν τη βαναυσότητα.

Η σημερινή απολογία του Ρουπακιά είναι ένας ακόμη λόγος γιατί πρέπει από το δικαστήριο αυτό η Χρυσή Αυγή να φύγει καταδικασμένη για αυτό που είναι: εγκληματική οργάνωση και συμμορία δολοφόνων και τραμπούκων.

Διαβάστε την «απολογία».

Παρακολουθήστε τη δίκη τώρα που μπήκαμε στη φάση που θα αναγκαστούν να μιλήσουν οι χρυσαυγίτες.

Θα είναι μια ευκαιρία να δείτε το πραγματικό πρόσωπο του κακού.