Το νέο, πολυχρηστικό μοντέλο – που βασίζεται στην επαγγελματική εκδοχή του Berlingo –  προσφέρεται ήδη στην ελληνική αγορά με τιμή από 17.450 ευρώ.

To νέο μοντέλο φέρει πιο άνετους και πρακτικούς χώρους, διαθέτει μια πλήρη γκάμα εξοπλισμού – σε άνεση, ψυχαγωγία και ασφάλεια – ενώ οι κινητήρες είναι τελευταίας τεχνολογίας, με τα πιο αποδοτικά στοιχεία και επικεντρωμένοι στην οικονομία καυσίμου.

Συγκεκριμένα, το νέο Citroen Berlingo διαθέτει άνετους χώρους για τους επιβάτες, πολυάριθμους αποθηκευτικούς χώρους (28 συνολικά αποθηκευτικοί χώροι), με τρια ανεξάρτητα πίσω καθίσματα ίδιου πλάτους με δυνατότητα αφαίρεσης και πλήρους αναδίπλωσης στην δεύτερη σειρά επιβατών.  Στον τομέα της συνδεσιμότητας, ο οδηγός μπορεί να ενημερώνεται από μια έγχρωμη οθόνη αφής οκτώ ιντσών, με σύστημα κλήσεων έκτακτης ανάγκης και οδικής βοήθειας, σύστημα ασύρματης φόρτισης κινητού τηλεφώνου κ.α.

Στα νέα συστήματα υποβοήθησης, το νέο Berlingo προσφέρει το Active Safety Brake, το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος (μέχρι τα 85 χλμ/ώρα), το Collision Warning Alert, το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, το Lane Keeping Assist, το ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (από 65 έως 180 χλμ/ώρα) το Traffic Sign Recognition – είναι το Σύστημα αναγνώρισης σημάτων ορίου ταχύτητας – κ.α.

Η παλέτα των κινητήρων ορίζεται από μοτέρ βενζίνης και ντίζελ, τα οποία φέρουν τα τελευταία πρότυπα ρύπων, Euro 6.2, με ιπποδυνάμεις από 75 ως 130 ίππους και δυνατότητα επιλογής μεταξύ μηχανικού κιβωτίου 5 η 6 σχέσεων καθώς και αυτόματου κιβωτίου 8-σχέσεων.