Ο ΟΦΗ πήρε τεράστια νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0, χάρη σε γκολ του Βαζ στο εικοστό λεπτό της αναμέτρησης και ελπίζει σε σωτηρία, καθώς μείωσε την απόσταση από την ομάδα των Ιωαννίνων στον ένα βαθμό.

Το παιχνίδι ήταν κάτι παραπάνω από σημαντικό για τις δύο ομάδες, σε ότι αφορά την προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα. Χωρίς μάλιστα να γνωρίζει κανείς αυτή την στιγμή (τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε) τι μέλλει γενέσθαι με την περιβόητη αναδιάρθρωση.

Ο ΟΦΗ έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα πως ήταν αποφασισμένος να δώσει «μάχη» για την κατάκτηση των τριών βαθμών και ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο στα πρώτα 45 λεπτά. Οι γηπεδούχοι πίεσαν τον ΠΑΣ και είχαν δύο – τρεις καλές φάσεις στην εστία του Βελλίδη μέχρι το εικοστό λεπτό.

Η υπεροχή της ομάδας του Ηρακλείου ανταμείφθηκε στο 20’ όταν ο Βαζ έκανε ωραίο κοντρόλ στην περιοχή, σούταρε και μετά από κόντρα στον Σεργκελασβίλι η μπάλα πήγε στα δίχτυα. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ, Βελλίδης δεν μπορούσε ν’ αντιδράσει και με το γκολ αυτό ο ΟΦΗ πήρε το προβάδισμα.

Θυμίζουμε ότι ο Βαζ είχε σκοράρει και την προηγούμενη αγωνιστική, στην εκτός έδρας ήττα του ΟΦΗ από τον Άρη με 3-1. Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους να βρει το γκολ της ισοφάρισης και είχε μεγάλη ευκαιρία στο 41’ με τον Κριζμάν, αλλά ο Σωτηρίου έκανε πολύ καλή απόκρουση στην προβολή του Κροάτη επιθετικού των φιλοξενούμενων.

Το τέμπο του αγώνα δεν ήταν καλό στο δεύτερο μέρος, αλλά η ομάδα του Ηρακλείου κατάφερε να πετύχει τον στόχο της και να κρατήσει το 1-0. Ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση καθώς οι φιλοξενούμενοι κινήθηκαν σε… ρηχά νερά και δεν δημιούργησαν ευκαιρίες στην εστία του Σωτηρίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Ηρακλείου είχε και δοκάρι στο 92’ με τον Βουό. Δεν χωρά αμφιβολία πως η νίκη των γηπεδούχων ήταν δίκαιη καθώς ο ΠΑΣ δεν έκανε τελική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο.

ΟΦΗ: (Βέρα): Σωτηρίου, Νάστος, Μιχόγιεβιτς, Γιαννούλης, Βαζ, Μεγιάδο, Κοροβέσης, Μπράουν, Νέιρα, Φερέιρα (83’ Κουτσιανικούλης), Γιακουμάκης (85’ Βουό).

ΠΑΣ Γιάννινα: (Πετράκης): Βελλίδης, Γιάκος (55’ Παμλίδης), Πάντελιτς, Σεργκελασβίλι, Κριζμάν, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας (79’ Αποστολόπουλος), Μιχαήλ, Αθανασιάδης (75’ Μάνος), Νικολιάς.