Τη φωτογραφία ενός άντρα, τον οποίο οι ολλανδικές αρχές θεωρούν δράστη της επίθεσης στο τραμ, έδωσε στην δημοσιότητα η αστυνομία.

Στην φωτογραφία ο άντρας φαίνεται μέσα στο τραμ, λίγη ώρα πριν βγάλει όπλο και αρχίσει να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τουλάχιστον έναν άνθρωπο και να τραυματίσει σοβαρά αρκετούς ακόμη.

Σε μήνυμά της στο Twitter η ολλανδική αστυνομία αναφέρει ότι ο άντρας αυτός είναι 37 ετών, λέγεται Gökman Tanis και έχει γεννηθεί στην Τουρκία.

«Μην επιχειρήσετε να τον πλησιάσετε, αλλά ειδοποιήστε αμέσως την αστυνομία» αναφέρεται στο tweet.

https://twitter.com/PolitieUtrecht/status/1107636046685188096

Την ίδια ώρα, η αστυνομία της Ουτρέχτης, που δεν είναι ακόμη σε θέση να ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των τραυματιών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση. Στο πλαίσιο αυτό έχει αυξήσει το επίπεδο συναγερμού για τον κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών στην ύψιστη βαθμίδα.

Οι Αρχές, μεταξύ άλλων, έχουν δώσει εντολή σε όλα τα σχολεία να κλειδώσουν τις πόρτες τους και να απαγορεύσουν στους μαθητές να βγουν από τα κτήρια, ενώ κλειστά και φρουρούμενα παραμένουν όλα τα τεμένη.

Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ουτρέχτης στο Reuters, περιστατικά με πυροβολισμούς έχουν σημειωθεί και σε άλλα σημεία της πόλης.