Συναγερμός έχει σημάνει σε σταθμό του τραμ λίγο έξω από το κέντρο της Ουτρέχτης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένοπλος άνοιξε πυρ στοχεύοντας προς τους επιβάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον σταθμό του τραμ.

Οι αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για αρκετά άτομα τραυματισμένα επιβεβαιώθηκαν και επισήμως από την ολλανδική αστυνομία, η οποία μάλιστα εξετάζει ενδεχόμενα τρομοκρατικά κίνητρα πίσω από το περιστατικό. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πάντως, κάνουν λόγο και για ένα νεκρό.

https://twitter.com/PolitieUtrecht/status/1107597521289916416

Μία πλατεία, σε σταθμό του τραμ, έχει αποκλειστεί, αναφέρουν οι τοπικές αστυνομικές αρχές, ενώ διεθνή πρακτορεία κάνουν λόγο για έναν άνδρα, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον επιβατών στο τραμ.

Περιπολικά και ασθενοφόρα βρίσκονται επί τόπου, ενώ οι Αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο και ζητούν από τις πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. Την ίδια ώρα, η αστυνομία της Ουτρέχτης έχει δώσει εντολή σε όλα τα σχολεία να κλειδώσουν τις πόρτες τους και να απαγορεύσουν στους μαθητές να βγουν από τα κτήρια.

Παράλληλα, αυξήθηκε στο μέγιστο το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής σε ολόκληρη την επαρχία της Ουτρέχτης.

https://twitter.com/robertpbas/status/1107592724851712000

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο δράστης έχει διαφύγει, ενώ οι τραυματίες -χωρίς να υπάρχει σαφής αριθμός- έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Στο σημείο έχουν σταλεί τουλάχιστον τρία ελικόπτερα για αεροδιακομιδές, καθώς και ασθενοφόρα.

Όπως περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας σε ολλανδικό μέσο ενημέρωσης, είδε μια τραυματισμένη γυναίκα, η οποία ήταν μέσα στα αίματα. «Την έφερα στο αυτοκίνητό μου και την βοήθησα» είπε. «Όταν έφτασε η αστυνομία, ήταν νεκρή».

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε. Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «ανησυχεί βαθιά» και πως η κυβέρνηση θα συνεδριάσει εκτάκτως σχετικά με το επεισόδιο. Το ολλανδικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στην έδρα της κυβέρνησης στη Χάγη.

Σημειώνεται πως η επίθεση έρχεται μόλις τρεις ημέρες μετά από το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία, όπου έχασαν τη ζωή τους 50 άνθρωποι.

https://twitter.com/YelleTieleman/status/1107586068109504512