Ο Ατρόμητος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο χθεσινό εκτός έδρας παιχνίδι του με την Ντινάμο Μπρεστ, αλλά η ομάδα του Περιστερίου κατάφερε να κάνει μεγάλη αντεπίθεση στο φινάλε του ματς και τώρα είναι το φαβορί για την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ! Ο Ατρόμητος ηττήθηκε με 4-3, αλλά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι μια γλυκιά ήττα για την ελληνική ομάδα, αν αναλογιστεί κάποιος ότι οι Περιστεριώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 4-0 στο 70′. Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι ο Ατρόμητος θ’ αποχαιρετούσε χθες βράδυ την Ευρώπη, έγινε το… έλα να δεις και η ομάδα του Κάναντι έχει πλέον πολλές πιθανότητες να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Τα πάνω κάτω

Ο Ατρόμητος κατάφερε να πετύχει τρία γκολ σε διάστημα 14 λεπτών κι έφερε τα πάνω κάτω. Μανούσος (74′), αυτογκόλ του Βερέτιλο (80′) και γκολάρα του Κουλούρη (88′) δίνουν πλέον τη δυνατότητα στην ομάδα του Περιστερίου να διεκδικήσει την πρόκριση στη ρεβάνς της Πέμπτης επί ελληνικού εδάφους. Το φινάλε λοιπόν του παιχνιδιού ανήκε αποκλειστικά στον Ατρόμητο, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί πως η εμφάνιση των φιλοξενουμένων δεν ήταν καλή. Για την ακρίβεια, ο Ατρόμητος δεν «εμφανίστηκε» στο γήπεδο μέχρι το 74′ και γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε βρέθηκε να χάνει με 2-0 πριν συμπληρωθούν 15 λεπτά παιχνιδιού και με 4-0 στο 70′. Η Ντινάμο προηγήθηκε με τον Φιλίποβιτς στο 5′ και ο Σαβίτσκι έκανε το 2-0 με πέναλτι στο 13′. Η ομάδα του Περιστερίου δεν ήξερε πού πατά και πού βρίσκεται, με τα αμυντικά κενά να είναι τεράστια. Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι είχαν κακή εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Σαβίτσκι έκανε το 3-0 στο 61′. Ο ίδιος παίκτης έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα στο 70′ κι ενώ όλα έδειχναν πως ο Ατρόμητος έλεγε «αντίο» στην Ευρώπη, έγινε η επική αντεπίθεση που προαναφέραμε. Η ελληνική ομάδα έχει τώρα τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς και ο Ατρόμητος δεν πρέπει ν’ αφήσει την ευκαιρία για πρόκριση να πάει χαμένη.

Ντινάμο Μπρεστ: Παβλιουτσένκο, Βερέτιλο, Φιλίποβιτς (45′ Νεκάιτσιτ), Κίκι, Κάργας, Νόγιοκ, Οσουτσουκούο (62′ Ζαλέσκι), Σαβίτσκι, Γιουζέπτσουκ (76′ Βίτους), Φαμεγέ, Χομπλένκο.

Ατρόμητος: Μίρκοβιτς, Νάτσος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον, Μπουσούλατζιτς, Βασιλακάκης (46′ Γαρουφαλιάς), Μπρούνο (46′ Ενσικουλού), Μανούσος (75′ Μούγιακιτς), Κουλούρης.