Ηρθαν τα πάνω κάτω. Μια ανατροπή από εκείνες που δεν δικαιολογούνται με βάση τους… αριθμούς και τα δεδομένα. Να προηγείσαι με 2-0 ώς το 63′, να ελέγχεις απόλυτα την κατάσταση ώς εκείνο το σημείο και τελικά όχι μόνο να μην κρατάς τη νίκη, αλλά τελικά να χάνεις με 3-2! Δύσκολο. Ισως βαρύ. Εδώ όμως δεν υπάρχουν ζυγαριές. Εδώ είναι προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ και σημασία έχει ποιος θα μιλήσει τελευταίος. Ο Αστέρας Τρίπολης λοιπόν, παρά τη σπουδαία προσπάθεια που έκανε στο Εδιμβούργο, είδε το ματς να του γυρίζει ανάποδα. Ηττήθηκε από τη Χιμπέρνιαν με 3-2, με το γκολ που έκρινε τη βραδιά να προκύπτει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (93′) ή, αν θέλετε, στο δέκατο από τη στιγμή που η ομάδα του Σάββα Παντελίδη έμεινε με δέκα παίκτες (λόγω αποβολής του Πασαλίδη). Τέλος πάντων, όπως και να έχει, η ουσία δεν αλλάζει. Υπάρχει η ρεβάνς στην Τρίπολη. Υπάρχει το δικαίωμα του Αστέρα να ανατρέψει την κατάσταση και αυτό είναι που μετράει.

Ο Αστέρας ξεκίνησε υποδειγματικά και κατάφερε να σοκάρει τους Σκωτσέζους, με τον Γιώργο Κυριακόπουλο να ανοίγει το σκορ (12′) και να ντουμπλάρει τα γκολ του (34′) στο ημίχρονο της… καριέρας του! Στα μισά του δρόμου, καθαρό προβάδισμα! Η Χιμπέρνιαν όμως αντέδρασε. Πήρε ρίσκα, όπως ήταν αυτονόητο. Και δυστυχώς δικαιώθηκε. Ο Εφε Αμπρόουζ μείωσε (62′) βάζοντάς την ξανά στο παιχνίδι και ο Ντέιβιντ Γκρέι που πέρασε στην ανάπαυλα σαν αλλαγή έφερε το ματς στα ίσα (76′). Η ανατροπή στο (93′) είχε την υπογραφή του Ελβετού Φλοριάν Καμπέρι.  

Χιμπέρνιαν (Νιλ Λένον): Μπoγκντάν, Αμπρόουζ, ΜακΓκρέγκορ, Χάνλον, Σλίβκα, Στίβενσον, Μάλαν, Γουιτάκερ (46′ Γκρέι), ΜακΓκιν, Καμπέρι, Μπόιλ.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Κότσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (54′ Ρόλε – 78′ Μαρτίνες), Μουνάφο, Καλτσάς, Τσιλιανίδης (87′ Χριστόπουλος), Μανιάς.

Διαιτητής: Αντρέας Εκμπεργκ (Σουηδία).