Τη βραδιά που η Αργεντινή επικρατούσε με 2-1 της Νιγηρίας και έπαιρνε την πρόκριση για τις 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πολλοί ανέφεραν πως τώρα ξεκινά το πραγματικό Μουντιάλ. Εννοώντας προφανώς πως η Αλμπισελέστε δεν γινόταν να απουσιάζει από την επόμενη φάση, ειδικά όταν τα διασταυρώματα θα έβγαζαν το πρώτο πραγματικά μεγάλο παιχνίδι της διοργάνωσης.

Διότι τέτοιο είναι αυτό μεταξύ της Αργεντινής και της Γαλλίας που θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου στις 17:00 στην Αρένα του Καζάν. Πρόκειται αναμφίβολα για μια τιτανομαχία, για έναν πρόωρο τελικό, μεταξύ δύο ομάδων, που ασχέτως της εικόνας που έχουν δείξει μέχρι τώρα, συγκαταλέγονται στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Γαλλία και Αργεντινή αναμένεται να παλέψουν για μια θέση στα προημιτελικά, σε ένα παιχνίδι στο οποίο δύσκολα μπορούν να γίνουν προγνωστικά. Μιλάμε άλλωστε για δύο υπερδυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με πολύ βαριές φανέλες και τεράστια ποιότητα.

Διαφορετικές καταστάσεις

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες θα διεξαχθεί η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι κάπως ιδιαίτερες. Από τη μία η Γαλλία μπορεί να μην έχει πείσει με τις εμφανίσεις της, όμως κατάφερε να ολοκληρώσει χωρίς ήττα και πρώτη τις υποχρεώσεις για τον όμιλό της, δείχνοντας πως είναι ένα σύνολο που ξέρει να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει.

Ο Γκριζμάν, ο Πογκμπά, ο Μπαπέ, ο Ντεμπελέ, ο Καντέ και τα υπόλοιπα αστέρια του Ντεσάν έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο που μοιάζει ικανό για μεγάλα πράγματα. Περνώντας τη φάση της ανανέωσης, η Γαλλία δείχνει να έχει βρει την φόρμουλα των επιτυχιών, έχοντας μεγάλες βλέψεις για το συγκεκριμένο Μουντιάλ. Που φτάνουν μέχρι και την κατάκτησή του.

Από την άλλη, η Αργεντινή βρίσκεται σαφέστατα σε μια διαφορετική κατάσταση. Ο Σαμπάολι κρίνεται καθημερινά, με τη σχέση του με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές να είναι τουλάχιστον οριακή. Η ομάδα του απογοήτευσε με την εικόνα αλλά και τα αποτελέσματα που είχε στη φάση των ομίλων, παίρνοντας τελικά μια πολύ αγχωτική πρόκριση.

Ωστόσο παρότι θεωρητικά οι Γάλλοι είναι σε καλύτερο επίπεδο, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πώς θα επηρεαστεί η ψυχολογία της Αργεντινής μετά το παιχνίδι με τη Νιγηρία. Μιας και με το συγκεκριμένο ματς είναι ξεκάθαρο πως κάτι έχει αλλάξει στην Αλμπισελέστε. Το άγχος της πρόκρισης έχει πια φύγει, με την Αργεντινή να έχει πετύχει σε πρώτη φάση τον στόχο της. Κοιτάζοντας πλέον το ματς με τους Γάλλους ως έναν «τελικό» που θα την φέρει για δεύτερη σερί φορά στις 8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αλλαγές ενόψει

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά πλάνα των δύο προπονητών, όλα δείχνουν πως θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές και στις δύο ομάδες σε σχέση με τα όσα είδαμε στο φινάλε των ομίλων. Η Γαλλία ξεκούρασε πολλούς βασικούς κόντρα στη Δανία, οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα. Με πρώτους και καλύτερους τους Πογκμπά και Μπαπέ. Δύο παίκτες με ρόλο-κλειδί στους Πετεινούς από την απόδοση των οποίων θα κριθούν πολλά για την εξέλιξη του αγώνα.

Από την άλλη μεριά, ο Σαμπάολι ανακάτεψε για άλλη μια φορά την τράπουλα στο ματς με τη Νιγηρία, όμως παρότι ήρθε η νίκη, η Αργεντινή προβλημάτισε ξανά. Γι’ αυτό και το πιθανότερο είναι να δούμε και πάλι νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και η αλλαγή διάταξης.

Ο Κρίστιαν Παβόν διεκδικεί φανέλα βασικού αντί του Εντσο Πέρες, ενώ μοιρασμένες πιθανότητες να βρεθούν στην κορυφή της επίθεσης έχουν οι Ιγκουαΐν και Αγκουέρο, αφού φαίνεται πως μεταξύ των δύο θα παίζει ο παρτενέρ του Λιονέλ Μέσι, με τον Ντιμπάλα προς το παρόν να είναι εκτός πλάνων του ομοσπονδιακού τεχνικού της Αργεντινής, έχοντας καταγράψει μονάχα λίγα λεπτά στο παιχνίδι με την Κροατία.