Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο. Είναι οι κορυφαίοι στο γήπεδο αλλά και στον δρόμο, οδηγώντας τα κορυφαία αυτοκίνητα.

Πρόκειται για την αφρόκρεμα των καλύτερων ποδοσφαιριστών του κόσμου, που φέτος δίνουν το δικό τους ρεσιτάλ στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Οι περισσότεροι από αυτούς όμως έχουν ένα κοινό σημείο: τα ακριβά χόμπι και ακόμη ειδικότερα τα πανάκριβα αυτοκίνητα. Η γκάμα των μοντέλων που έχουν στη διάθεσή τους ξεκινά από τις «ταπεινές» Mercedes-Benz και φθάνει έως και τις πιο χλιδάτες Rolls-Royce, ενώ νούμερο ένα αυτοκίνητο στις προτιμήσεις των πιο διάσημων –και ακριβοπληρωμένων παικτών –είναι η Ferrari (που πολλοί τη διαθέτουν και σε όλα τα χρώματα). Ο μετρ του είδους –στις πανάκριβες τετράτροχες προτιμήσεις –είναι αδιαμφισβήτητα ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που εκτός από το να κεντάει μέσα στο γήπεδο μπορεί με το ίδιο ταλέντο να κάνει ντρίμπλες με τα πανάκριβα σπορ αυτοκίνητά του. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αργεντινός Λιονέλ Μέσι, που θέλει να οδηγήσει τη χώρα του στην κορυφή του κόσμου –και ίσως να είναι και η τελευταία ευκαιρία του. Μια Ferrari ήταν το παιδικό όνειρο του Νεϊμάρ, που όπως ανέφερε ο ίδιος, ο Θεός δεν το ξέχασε και του εκπλήρωσε μια επιθυμία όσο πιο απλόχερα μπορούσε. Στην πιο πλούσια εκδοχή της: την 458 Spider των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ! Ας δούμε λοιπόν ποια αυτοκίνητα προτιμούν να οδηγούν –όταν έχουν ελεύθερο χρόνο –οι πιο καλοπληρωμένοι οδηγοί του κόσμου.

Λιονέλ Μέσι

Ο αργεντινός άσος έχει μεγάλη αγάπη για τα τετρακίνητα αυτοκίνητα. Το πρώτο είναι έναDodgeChargerSRT8 με ισχύ άνω των 500 ίππων και το δεύτερο ένα «ταπεινό» AudiQ7, που προσφέρει και περισσότερους χώρους –χάρη στην επταθέσια διάταξη των καθισμάτων. Στα αγαπημένα του συγκαταλέγεται και μιαMaseratiGranturismoS, που κοστίζει κάτι παραπάνω από 100.000 ευρώ, ενώ από τα μοντέλα που σίγουρα δεν θα ήθελε να πουλήσει είναι η κάμπριοFerrariF430 Spider. Συνολικά τα αυτοκίνητά του αγγίζουν σε κόστος περίπου τις 800.000 ευρώ.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Δεν έχει πάθος μόνο με το ποδόσφαιρο, αλλά και με τα αυτοκίνητα. Και αυτό το δείχνει κάθε φορά που αγοράζει ένα ακριβοθώρητο μοντέλο πολλών εκατομμυρίων ευρώ –με έμφαση στα σπορ υπεραυτοκίνητα, κυρίως ευρωπαϊκά. Για τον33χρονο πορτογάλο ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι και πολύ δύσκολο να σπαταλήσει κάποια… ψίχουλα από τον μισθό των 32 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει ένα ακόμα και να εμπλουτίσει τη συλλογή των τετράτροχων διαμαντιών του. Αγαπάει τιςFerrari, έχει δύοLamborghiniκαι μίαBugatti. Επίσης, όταν έχει χρόνο βγαίνει για βόλτα με τη συλλεκτικήMcLarenMP4 – 12C, ενώ για τα ψώνια χρησιμοποιεί τις θηριώδεις σε κυβικά Mercedes-BenzAMG. Από τα πρώτα μοντέλα που απέκτησε ήταν μιαFerrariΗ 599GTO670 ίππων, που του κόστισε πριν από πολλά χρόνια 350.000 ευρώ. Για τις δεξιώσεις χρησιμοποιεί την εξάμετρηRolls-RoyceGhost, αψηφώντας αν ο κινητήρας των 9.000 κ.εκ. θέλει ένα βενζινάδικο να τρέχει από πίσω του.

Ρομέλου Λουκάκου

Εστειλε τη Rolls Royce για βάψιμο

Ο Βέλγος Ρομέλου Λουκάκου είναι 25 ετών, αλλά ήδη έχει στην κατοχή του – μεταξύ άλλων – και μια πανάκριβη Rolls Royce. Μόνο που χρειάστηκε μία φορά να τηρήσει την υπόσχεσή του. Ποια ήταν αυτή; Πέρυσι, και μετά το ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Γουέστ Μπρομ, έστειλε το αυτοκίνητό του για βάψιμο και πλέον είναι πιο κοντά στα χρώματα της ομάδας του. Πάντως, είναι και από τους άτυχους ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων αφού προσφάτως άνοιξαν σε πάρκινγκ αεροδρομίου την πολυτελή Mercedes-Benz του, αφαιρώντας από μέσα έως και τα κλειδιά από τη Rolls-Royce του.

Αντρές Ινιέστα και Νεϊμάρ

Κοινό σημείο, η αγάπη για τα αυτοκίνητα

Ο 34χρονος ισπανός ποδοσφαιριστής, που τον εντόπισε το σκάουτινγκ της Μπαρτσελόνα στα 12 του χρόνια, εκμυστηρεύτηκε πρόσφατα ότι περισσότερο από όλα φοβάται τα αεροπλάνα, αλλά λατρεύει τα ταξίδια με το αυτοκίνητο. Δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πάθος με συγκεκριμένη μάρκα και αυτό αποδείχθηκε πρόσφατα με το νέο του συμβόλαιο, στο πρωτάθλημα της Κίνας, όπου δεν ζήτησε στα μπόνους του να έχει κάποιο ακριβό αυτοκίνητο – απλώς, ο νέος σύλλογος να συνεργαστεί με τα οινοποιεία της οικογένειάς του, με στόχο την προώθηση 2 εκατομμυρίων φιαλών κρασιού!

Πανάκριβα αυτοκίνητα προτιμάει και ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Νεϊμάρ, που θέλει τα αυτοκίνητά του να προσφέρουν γκάζια, εμφάνιση και πολλά κυβικά κάτω από το καπό. Το αγαπημένο του αυτοκίνητο είναι ένα Audi R8 V10 Plus, μοντέλο που το χρησιμοποιεί στις καθημερινές εργασίες του, ενώ πρόσφατα η συλλογή του εμπλουτίστηκε από μία Ferrari 458 Spider που κοστίζει κάτι παραπάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ. Η συγκεκριμένη 458 Spider έχει κάτω από το καπό της κινητήρα 4,5 λίτρων V8, με 570 άλογα, κάνει τα 0-100 σε 3,0» και έχει τελική ταχύτητα 320 χλμ./ώρα. Το συγκεκριμένο μοντέλο ο Νεϊμάρ το απέκτησε πριν από έναν χρόνο, για το οποίο είχε ευχαριστήσει τον Θεό που τον αξίωσε να πραγματοποιήσει ένα παιδικό του όνειρο!

Μάνουελ Νόιερ

Λάτρης των γερμανικών SUV

Είναι πανύψηλος (1,93 μέτρα) και Γερμανός. Οπότε, ο διάσημος τερματοφύλακας είναι πιστός στα μεγάλα αυτοκίνητα – κατά προτίμηση SUV – για να μπορούν να χωράνε τα πόδια του και υποστηρίζει φανατικά τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Η τετράτροχη… κολεξιόν του αποτελείται κυρίως από μοντέλα της Audi, χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον την πιο πλούσια έκδοση του Audi Q7. Επίσης, διαθέτει ένα VW Touareg – μοντέλο που επίσης κατατάσσεται στην κατηγορία των μεγάλων SUV – ενώ για περισσότερα γκάζια θυμάται (όταν είναι εκτός των γηπέδων) το Audi RS6.