Στην Αθήνα επιστρέφουν οι χορευτές-ακροβάτες του σχήματος Momix για να μοιραστούν με τους θεατές τους το ιδιοσυγκρασιακό ύφος της νέας του παραγωγής «Viva Momix» . Η παράσταση είναι ένα μείγμα από τα καλύτερα επεισόδια των 35 χρόνων παρουσίας τους και συμπεριλαμβάνει αγαπημένες χορογραφίες από το ρεπερτόριο της ομάδας, αλλά και τέσσερις νέες προσθήκες οι οποίες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά . Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ( 19-23 /6).

Οι τρόποι που η εκπαίδευση και η ιστορία του χορού σημαδεύουν το σώμα είναι η αφετηρία στη δουλειά του χορογράφου Αλέξη Τσιάμογλου, καθώς αναζητά τις εμπειρίες που είναι γραμμένες στο σώμα μίας χορεύτριας. Δημιουργεί το «Requiem-a choreographed portrait» σαν ένα πορτραίτο ή ένα προσωπικό επικήδειο λόγο επικεντρώνοντας στις εμπειρίες της χορεύτριας ως ένα ζωντανό αρχείο-σώμα. Και χρησιμοποιεί 500 μπαλάκια του πινγκ –πονγκ σε αυτήν την κινησιολογική αφήγηση που εκτελεί η Νιόβη Μπένου . Στο BIOS (Πειραιώς 84) 14-17/6 .

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας συμπληρώνει φέτος την 24η διοργάνωσή του και στη διάρκεια του δεκαημέρου προγράμματος (13-22 Ιουλίου) ομάδες χορού από το εξωτερικό θα παρουσιάσουν τις νέες τους παραγωγές. Όπως η φλαμανδική ομάδα των Ούλτιμα Βες και Βιμ Βαντεκέϋμπους και το έργο τους «Go Figure Out Yourself» που αποτελεί μια αναμέτρηση με το κοινό σε μη προετοιμασμένο χώρο. Πέντε διαφορετικά πρόσωπα μας μεταφέρουν πέρα από τους προστατευτικούς τοίχους του θεάτρου. Μας δείχνουν έναν τόπο όπου οι σκέψεις μας διαμορφώνονται απλά και μόνο παρακολουθώντας και ακούγοντας τους άλλους. Με την υπόκρουση λέξεων, μουσικής και χορού, καλούμαστε να παραδοθούμε σε μια απρόσμενη και συναρπαστική διαδρομή. Το έργο διερευνά τα όρια μεταξύ θεατών και ηθοποιών. Κάνοντας ελεύθερα απλές κινήσεις στο χώρο, συμμετέχουμε σε μια συλλογική δράση.