Αρρυθμίες στη λειτουργία του Taxisnet, αλαλούμ με τις βεβαιώσεις του ΕΦΚΑ, προβλήματα με τους φιλοξενούμενους αλλά τις δηλώσεις αγροτών και συνταξιούχων διαπιστώνουν οι λογιστές –φοροτεχνικοί και ζητούν παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Ιουλίου, η οποία λήγει κανονικά στις 30 Ιουνίου. .

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) σε επιστολή της προς την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, αναφέρει τα προβλήματα που παρουσιάζει το Taxisnet κατά την υποβολή των δηλώσεων και το αλαλούμ που επικρατεί φέτος.

Πέρα από τα προβλήματα με επαναλαμβανόμενες αποστολές βεβαιώσεων οι οποίες θα ταλαιπωρήσουν αρκετούς φορολογούμενους με υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων, παρουσιάζονται περισσότερα τεχνικά προβλήματα από το παρελθόν, ειδικά τις τελευταίες 15 μέρες και κυρίως στις 11.00 το πρωί και μερικές φορές ανά περιοχές, κάνοντας αδύνατη όχι μόνο την υποβολή ή την προσωρινή αποθήκευση των φορολογικών δηλώσεων, αλλά ακόμα και το άνοιγμα της εκάστοτε σελίδας.

Η φετινή περίοδος είναι από τις δυσκολότερες για τον κλάδο των λογιστών καθώς όπως αναφέρουν:

– ο κόσμος περιμένει με τις ώρες στα γραφεία μας και διαμαρτύρεται,

– οι συνάδελφοι αγανακτούν για χαμένες εργατοώρες,

– οι αλλαγές στο Ε3 δεν έχουν ενσωματωθεί ολοκληρωτικά στα ηλεκτρονικά συστήματα,

– υπάρχουν ακόμα προβλήματα με τους φιλοξενούμενους που δεν μπορούν να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις (όταν είναι και οι δυο δηλώσεις οριστικοποιημένες),

– καθυστέρησε η έναρξη λειτουργίας του εντύπου Ν,

– υπάρχει αδυναμία υποβολής δηλώσεων αγροτών συνταξιούχων λόγω έλλειψης της ΚΥΑ,

– «αλαλούμ» με τις βεβαιώσεις του ΕΦΚΑ (και τι εκπίπτει φορολογικά),

– προβλήματα με την χειρόγραφη υποβολή του φόρου διαμονής, τις πλαστικές σακούλες και άλλα πολλά θέματα καθημερινής «τρέλας».