Μετά την ξεχωριστή περυσινή διοργάνωση, το «Φεστιβάλ στη θάλασσα», που διοργανώνει με ελεύθερη είσοδο ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας στον Πολυχώρο Λιπασμάτων, επανέρχεται με περισσότερα ονόματα και εκδηλώσεις, πρωτότυπες προτάσεις και μοναδικές δράσεις.

Τις εκδηλώσεις θα ανοίξει στις 20 Ιουνίου η Νατάσσα Μποφίλιου με τη συναυλία «Ομορφο όνειρο» σε τραγούδια των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ανδρεάτου.

Θα προηγηθεί στις 17/6 η θεατρική παράσταση «…γιατί οι όμορφες θλιβερές ιστορίες είναι παγκόσμιες!» από την ομάδα «Indigo» του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Στις 23/6 τα παιδιά θα απολαύσουν την παράσταση «Μικρό κόκκινο καπέλο». Ακολουθεί, στις 24/6 ένα αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη, που θα παρουσιάσει η ομάδα των Κρητών Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Στις 27/6 «Οταν οι ποιητές τραγουδούν» από την μουσική ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νίκος Πλουμπίδης. Στις 29/6 σειρά έχουν οι «Κοινοί θνητοί» – Urban Pulse – «Νεκροί από κούνια». 

Την 1 Ιουλίου την θεατρική παράσταση «Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά….πατέρα» θα παρουσιάσει η ερασιτεχνική ομάδα «Αναντάν Μπαμπαντάν». Επονται δυο συναυλίες στις7/7 με τους Μαρία Παπαγεωργίου, Παντελή Κυραμάργιο και στις 8/7 με τους Ελένη Τσαλιγοπούλου & Bogaz Musique «Των φίλων τα σπίτια». Συμμετέχουν οι τραγουδιστές Κώστας Λειβαδάς, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Απόστολος Ρίζος και Σταύρος Σιόλας.

Στις 12/7 έπεται η παιδική θεατρική παράσταση «Τικ Τακ Ντο».  

Ακολουθούν έξι συναυλίες: Στις 14/7 με τον Christian Ronig – «Το ελληνικό τραγούδι αλλιώς», στις 18/7 με τον Γιάννη Αγγελάκα, στις 29/7 με τον Παντελή Θαλασσινό, στις 21/7 με τους Active Member, στις 23/7 με τους Kultur Shock & 
Koza Mostra και στις 28/7 με τους Γιώργο Τσίγκο & Μαύροι κύκλοι – Φωνές απ" το λιμάνι.

Στις 29/7 θα παρουσιαστεί η μουσικοχορευτική παράσταση «Ερωτόκριτος» από τους Χαΐνηδες και την ομάδα «Κι όμΩς κινείται». Το πρόγραμμα του μήνα ολοκληρώνεται στις 30/7 με συναυλία των Ρένας Μόρφη &
 Σούλη Ανατολή.

Θα ακολουθήσουν στις 3 Αυγούστου συναυλία των Σαββέριας Μαργιολά & Θοδωρή Κοτονιά και στις 10/8 συναυλία των Φοίβου Δεληβοριά & Μαρίνας Σάττι.

Ολες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 9μ.μ.

Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ηλεκτρικό και αφού κατέβουν στον Πειραιά να μετεπιβιβαστούν στο τρόλεϊ γραμμή 20 ή στο λεωφορείο γραμμή 859 και να αποβιβαστούν στη Στάση «Δραπετσώνα».