Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν το πρωί της Τρίτης τα 20 μέλη του «Ρουβίκωνα», για την απόπειρα εισβολής, που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς οι προσαγωγές τους μετατράπηκαν σε συλλήψεις και κρατούνται στην Ασφάλεια Αττικής.

Οι κατηγορίες που αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 20 συλληφθέντων είναι για: διατάραξη κοινής ειρήνης, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και πρόκληση σε διέγερση.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του υπουργείου, όπου πέταξαν τρικάκια για συμπαράσταση στον Δημήτρη Κουφοντίνα και προσπάθησαν να εισβάλουν στον χώρο, όταν ένας τα κατάφερε, αλλά όλοι συνελήφθησαν από τη φρουρά.

Αμέσως μετά το συμβάν ο Ρουβίκωνας ανάρτησε ανακοίνωση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου για τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Σε νεότερη ανακοίνωση τους, μετά τη μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις, ανάρτησαν και δεύτερη ανακοίνωση- πρόσκληση για συγκέντρωση την Τρίτη το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, με αφορμή και τη δίκη 12 άλλων μελών του «Ρουβίκωνα», από παλαιότερες ενέργειες.