Χωρίς αστικά λεωφορεία για πέντε ολόκληρες ώρες θα μείνει την ερχόμενη Πέμπτη η Αθήνα, έπειτα από την απόφαση των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας ( ΟΑΣΑ) να προχωρήσουν σε στάση εργασίας στο διάστημα μεταξύ 12:00 – 17:00.

Τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 11:00 π.μ., ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας τους αναμένεται έως τις 18:00 ή και αργότερα. Η στάση εργασίας επηρεάζει όλα τα δρομολόγια λεωφορείων του ΟΑΣΑ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών του Αεροδρομίου.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη στάση εργασίας, προκειμένου να συμμετέχουν στη γενική συνέλευση των σωματείων τους με μοναδικό θέμα την αποτροπή του επικείμενου κλεισίματος του αμαξοστασίου του Ελληνικού.

Το τραμ

Στο μεταξύ, μέχρι την Καλλιθέα θα φτάνουν οι συρμοί του τραμ σήμερα και αύριο Τρίτη, από τις 22:15 έως και τη λήξη των δρομολογίων, λόγω εργασιών στο δίκτυο.

Συγκεκριμένα, οι συρμοί του τραμ θα δρομολογούνται με τερματικό σταθμό τη στάση «Καλλιθέα», λόγω των έργων που θα διεξαχθούν στο τμήμα Καλλιθέα- ΣΕΦ για την επέκταση της γραμμής του τραμ προς τον Πειραιά.