Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έζησε με τον δικό του τρόπο τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στη Λυών. Ο τεχνικός της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν ήταν στον πάγκο αλλά στην εξέδρα, λόγω τιμωρίας για τη συμπεριφορά του προς τον διαιτητή του αγώνα με την Αρσεναλ στο Λονδίνο. Ωστόσο, μετά το τέλος του τελικού με τη Μαρσέιγ είχε το δικαίωμα να βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο, κοντά στους παίκτες και τον συνεργάτη του Χερμάν Μπούργκος.   

«Μένοντας μακριά από τον πάγκο αισθανόμουν μοναξιά, ήταν μία άσχημη αίσθηση. Ωστόσο, η επικοινωνία μου με τους παίκτες είναι εξαιρετική και μπορεί να είμαι στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο, αλλά αυτοί μπορούν να αγωνίζονται με τον τρόπο που ξέρουν», είπε ο 48χρονος τεχνικός, που πανηγύρισε στο τέλος με τη σύντροφό του Κάρλα Περέιρα και την κόρη του Φραντσέσκα.

«Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχει κάτι είναι να επιμένεις», πρόσθεσε. «Αγωνιστήκαμε σε δύο τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, που χάσαμε, πέρυσι φτάσαμε στα ημιτελικά. Καταφέραμε όμως να επιστρέψουμε. Ηταν μία δύσκολη σεζόν, αλλά αυτός ο τίτλος είναι κάτι παραπάνω από ένα Κύπελλο. Είναι η αξία στη δουλειά που κάναμε και στην επιμονή που δείξαμε. Η σεζόν δεν άρχισε καλά, ωστόσο αρχίσαμε πάλι να βρίσκουμε τον εαυτό μας την κατάλληλη στιγμή. Κι αυτό έγινε στους ημιτελικούς με την Αρσεναλ».

Ο Σιμεόνε αναφέρθηκε και στον Αντουάν Γκριεζμάν: «Επιβεβαίωσε απλά αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Δεν είχε να αποδείξει τίποτα, έχει δείξει την αξία του όλα αυτά τα χρόνια». Σημειώνουμε ότι ο 48χρονος τεχνικός κατέκτησε τον έκτο τίτλο του με την Ατλέτικο, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Λουίς Αραγονιές. «Η Ατλέτικο είναι ένα σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου και τον αθλητισμό. Οι δρόμοι μας ήταν για να συναντηθούν».

Με την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, η Ατλέτικο θα βάλει 6,5 εκατ. ευρώ στο ταμείο της. Το συνολικό ποσό για την πορεία της στη διοργάνωση είναι 10,3 εκατ., ενώ θα εισπράξει και άλλα 16,3 εκατ. από τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι, το συνολικό ποσό που θα μπει στο ταμείο της αγγίζει τα 26,6 εκατ.

Σημειώνουμε ότι πριν από δύο χρόνια, όταν είχε φτάσει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε εισπράξει συνολικά 69,5 εκατ. ευρώ.