Στο Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου δώρισε ο σερ Πολ ΜακΚάρτνι 63 φωτογραφίες τις συζύγου του Λίντα, ενώ στη συλλογή που προσέφερε περιλαμβάνονται και στιγμιότυπα των Beatles, των Rolling Stones και του Τζίμι Χέντριξ, καθώς και οικογενειακές φωτογραφίες των ΜακΚάρτνι. Ορισμένες εξ αυτών είναι αυθεντικές Polaroids και θα παρουσιαστούν στο κοινό για πρώτη φορά. Οι εικόνες που φέρουν την υπογραφή της Λίντα ΜακΚάρτνι- η οποία είχε ανακηρυχθεί το 1967 στις Ηνωμένες Πολιτείες ως γυναίκα –φωτογράφος της χρονιάς – θα εκτεθούν στις 12 Οκτωβρίου στο νέο φωτογραφικό κέντρο που θα εγκαινιάσει το μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου στο Λονδίνο.

«Η Λίντα ΜακΚάρτνι ήταν μια ταλαντούχα αυτόπτης μάρτυρας της ποπ κουλτούρας και εξερεύνησε πολλές δημιουργικές προσεγγίσεις της καλλιτεχνικής φωτογραφίας. Με την κάμερά της επίσης συνέλαβε και τρυφερές οικογενειακές στιγμές. Εκφράζουμε τις θερμότερες ευχαριστίες στον σερ Πολ ΜακΚάρτνι και την οικογένεια του για αυτή τη γενναιόδωρη προσφορά», δηλώνει ο επικεφαλής επιμελητής των φωτογραφικών συλλογών του μουσείου, Μάρτιν Μπαρνς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1967 που η Λίντα ΜακΚάρτνι ανακηρύχθηκε φωτογράφος της χρονιάς, γνώρισε τον σύζυγό της σε ένα κλαμπ του Λονδίνου και την επόμενη χρονιά υπήρξε η πρώτη γυναίκα φωτογράφος της οποίας η δουλειά δημοσιεύτηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Rolling Stone. Επρόκειτο για ένα πορτρέτο του Έρικ Κλάπτον. Το 1974 βρέθηκε και η ίδια στο εξώφυλλο του συγκεκριμένου περιοδικού μαζί με τον σύζυγό της, με τον οποίο είχαν παντρευτεί από το 1969. Η Λίντα ΜακΚάρτνι πέθανε από καρκίνο το 1998.