Η είδηση – σοκ για τον Δανό και τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο βγήκε χθες το πρωί και άγγιξε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα, αφού πρόκειται για έναν (πρώην) ποδοσφαιριστή – κόσμημα που πέρασε από την Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός μέσω του Κώστα Καραπαπά, η ΑΕΚ μέσω του Ανδρέα Δημάτου, ο ΠΑΟΚ επίσης, έσπευσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον άλλοτε οδηγό της άμυνας του Τριφυλλιού. Κι όμως, ο Παναθηναϊκός μέχρι τις 8 το βράδυ δεν είχε βγάλει καμία απολύτως αντίδραση, για έναν παίκτη που τίμησε τη φανέλα της ομάδας και στέφθηκε νταμπλούχος το 2004. Χρειάστηκε η προτροπή των ρεπόρτερ της ομάδας για να… συγκινηθούν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για κάτι που θα έπρεπε να το είχαν κάνει το αμέσως επόμενο λεπτό.

«Κόουτς, πάρε εσύ»

Εμαθα πως οι παίκτες βαρέθηκαν τόσο πολύ πλέον να ασχολούνται με τη διοίκηση και τις υποσχέσεις της, που χθες το πρωί δεν είχαν καν το κουράγιο να πάρουν τον Κωνσταντίνου τηλέφωνο για να ρωτήσουν τι έγινε. Και άφησαν τον Μαρίνο Ουζουνίδη αυτή τη φορά να ρωτήσει τι συνέβη με τα χρήματα. Γι’ αυτό και ο προπονητής του Παναθηναϊκού επικοινώνησε με τον οικονομικό διευθυντή, τον Στάμο, που του μετέφερε πως είναι δεδομένη η σημερινή πληρωμή. «Κόουτς, πάρε εσύ. Εμείς δεν ασχολούμαστε άλλο», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα από ποδοσφαιριστή.

Τι λέει ο Ζάχαβι

Το περίεργο δεν είναι ότι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν πληρώθηκαν ούτε χθες. Το περίεργο είναι ότι ο Πίνι Ζάχαβι σε ανθρώπους που τον γνωρίζουν προσωπικά ορκίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με την… επόμενη μέρα στο Τριφύλλι. Κοινώς, ότι δεν είναι κρίκος στην αλυσίδα που ξεκινά από την Ταϊλάνδη με τη φιλοδοξία να φτάσει κάποια στιγμή ώς το πακέτο των μετοχών της ομάδας του Γιάννη Αλαφούζου. Προσοχή: η πληροφορία για όσα λέει ο ισραηλινός ατζέντης δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το αν λέει την αλήθεια, προφανώς είναι άλλη συζήτηση.

Νέο αίμα

Ακαδημαϊκή ενίσχυση στον μπασκετικό Ολυμπιακό προκειμένου να βγουν οι προπονήσεις των Ερυθρολεύκων λόγω τραυματισμών. Από χθες στα διπλά των Πειραιωτών πληροφορούμαι ότι συμμετέχουν οι Αλεξέι Ποκουσέφσκι και Ανδρέας Τσουμάνης, παίκτες από την ακαδημία, που μάλιστα πρόσφατα πήραν τον πανελλήνιο τίτλο στο Εφηβικό που διοργανώθηκε στην Κρήτη. Ο 16χρονος Ποκουσέφσκι θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα, αλλά είναι δύσκολο να πάρει την ελληνική υπηκοότητα, καθώς είναι λογικό να τον θέλουν για τη δική τους Εθνική οι Σέρβοι, και λέγεται ότι ο πρώην Ερυθρόλευκος Ντράγκαν Τάρλατς –που δουλεύει πλέον στη σερβική ομοσπονδία μπάσκετ –τον έχει «μπλοκάρει». Προβλέπω, πάντως, μάχη για τον πιτσιρικά.

Τον «ζαχαρώνουν»

Το ΟΑΚΑ ντύνεται στα χρώματα του Τσάμπιονς Λιγκ για το Φάιναλ Φορ που θα φιλοξενηθεί αύριο και την Κυριακή στο Κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών το μόνο που είχε απομείνει να καλυφθεί ήταν το σταντ που έχει ο Παναθηναϊκός στους αγώνες του, όπου πουλάει τα αναμνηστικά από το PAO BC Shop.

Την ώρα που άρχισαν να το καλύπτουν, κάποιος εκ των εργαζομένων, μεταξύ σοβαρού και αστείου, είπε: «Δεν τα αφήνουμε, αφού εδώ θα παίζει ο Παναθηναϊκός του χρόνου, είναι επίκαιρο»!

Το χαμόγελο ενός εκπροσώπου της FIBA που περνούσε εκείνη την ώρα ήταν όλα τα λεφτά.

Αρέσει ο μικρός

Ο Χρήστος Γιούσης θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου –ο νεαρός χαφ έχει δείξει ήδη (στα ματς όπου πήρε τις ευκαιρίες του) ένα μέρος του ταλέντου του. Κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε στο εξωτερικό, αφού οι κεραίες μου πιάνουν ομάδα του εξωτερικού να τον έχει βάλει στο μπλοκάκι της. Αντε, να σας δώσω και μια πληροφορία παραπάνω. Από Πορτογαλία μεριά είναι τα μάτια που παρακολουθούν τον Γιούση. Σύντομα ίσως να μπορούμε να πούμε και περισσότερα. Αφού, αν ισχύουν όσα μου λένε, το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης ομάδας είναι ζεστό.

Πλάνο ενίσχυσης

Ο Αρης εξασφάλισε την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα (φωτογραφία). Και οι μεταγραφικοί μηχανισμοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης έχουν ενεργοποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό. Η διοίκηση των Κιτρινόμαυρων έχει τα μάτια ανοιχτά, βράδυ – πρωί, που λέει και το τραγούδι. Και ίσως στην αγορά γειτονικής χώρας να έχει βρεθεί κάτι καλό. Μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα φανεί αν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει η υπόθεση. Για επιθετικό μού είπαν. Που θα παίζει στα άκρα.

«Επιδημία»

Oύτε 10, ούτε 50, ούτε 100, ούτε καν 150 δεν είναι τα ματς που έχουν χάσει στη φετινή σεζόν οι παίκτες του μπασκετικού Ολυμπιακού λόγω τραυματισμών. Το νούμερο σοκάρει, αλλά είναι πέρα ώς πέρα αληθινό: μέχρι στιγμής –και ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό –έντεκα ερυθρόλευκοι παίκτες κατέγραψαν συνολικά 162 απουσίες στους 60 επίσημους αγώνες της ομάδας στην Ευρωλίγκα (34), στο Πρωτάθλημα (23) και στο Κύπελλο Ελλάδας (3)!

Ιδού τα πειστήρια: Αγραβάνης 44, Τιλί 42, Σπανούλης 18, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 12, Μιλουτίνοφ 9, Μάντζαρης 9, Ρόμπερτς 4, Παπαπέτρου 5, ΜακΛιν 3, Στρέλνιεκς 2.
Γιορτή γυμναστικής για όλους

Για μία ολόκληρη εβδομάδα, από τις 11 έως και τις 17 Ιουνίου, το Παλέ του Δήμου Γαλατσίου θα φιλοξενήσει την ετήσια γιορτή γυμναστικής για όλους EGO Astro Gym Contest and Festival 2018, η οποία φέτος αναμένεται εντυπωσιακότερη από κάθε άλλη φορά. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία άθλησης και χαράς για μικρούς και μεγάλους.

Μουσική, χορός, λάμψη και χρώμα θα γεμίσουν το Κλειστό σε μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, τον ΦΟΜ Κότινος και τον Δήμο Γαλατσίου σε συνεργασία με τη ΓΓΑ. Κάποιες φορές αξίζει να ρίχνουμε ματιές και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, και δη στη γυμναστική που τόσα μετάλλια σε σπουδαίες διοργανώσεις μάς έχει προσφέρει. Από κει, από τις μικρές ηλικίες, δεν ξεπηδούν άλλωστε οι αυριανοί πρωταθλητές;

Νέα διοργάνωση

Μια νέα διοργάνωση, άκουσα σε πρόσφατο ταξίδι μου στο εξωτερικό, ότι έχουν κατά νου οι ηγήτορες του ποδοσφαίρου. Ενα μίνι Μουντιάλ με οκτώ ομάδες στην τελική φάση ανά διετία. Υπάρχουν και χορηγοί να δώσουν 25 δισ. δολάρια σε έναν κύκλο 12 ετών.