Η απάντηση στο ερώτημα που έθεσαν από αυτήν εδώ τη θέση «ΤΑ ΝΕΑ» δόθηκε: ο κυβερνητικός κατήφορος δεν έχει τέλος. Ο μισαλλόδοξος, επιθετικός, παραληρηματικός λόγος είναι πλέον ο κυρίαρχος λόγος της εξουσίας. Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που αδυνατεί να εκφραστεί θεσμικά, που περιφρονεί τις καταστατικές αρχές του δημόσιου διαλόγου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε τη σκυτάλη στον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του Μαξίμου, ο «σκουπιδότοπος» έδωσε τη θέση του στις «νεκρές ψυχές που γράφουν ανοησίες εκεί μέσα», στις «συστοιχίες χημικού και βιολογικού πολέμου», στις «πυροβολαρχίες θανάτου».

«ΤΑ ΝΕΑ» θα μπορούσαν πολύ εύκολα να απαντήσουν –γραφιάδες είμαστε, γνωρίζουμε πολύ καλά την τέχνη του πολέμου των λέξεων, ακόμη και του βρώμικου πολέμου, όπως είναι αυτός τον οποίο μας έχει κηρύξει η εξουσία. Η επιλογή μας είναι να μην το κάνουμε. Πρώτον, επειδή αρνούμαστε να ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο, τον ίδιο κατήφορο. Και, δεύτερον, επειδή δεν θα πάψουμε να ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και της αποστολής για την οποία την εξέλεξε ο ελληνικός λαός. Οτι θα καταλάβει επιτέλους πως δεν εξελέγη για να ελέγχει, να κλείνει, να απειλεί μέσα ενημέρωσης ούτε για να υβρίζει όσους δεν συμφωνούν μαζί της ή επιμένουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο υβριστικός λόγος της κυβέρνησης απορρέει από ένα αντιδημοκρατικό ήθος. Είναι ένα ήθος που μας ανησυχεί για τη χώρα. Αλλά σε ό,τι αφορά εμάς τους ίδιους, δεν μας τρομάζει.