Η απάντηση στο ερώτημα που έθεσαν από αυτήν εδώ τη θέση «ΤΑ ΝΕΑ» δόθηκε: ο κυβερνητικός κατήφορος δεν έχει τέλος. Ο μισαλλόδοξος, επιθετικός, παραληρηματικός λόγος είναι πλέον ο κυρίαρχος λόγος της εξουσίας. Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που αδυνατεί να εκφραστεί θεσμικά, που περιφρονεί τις καταστατικές αρχές του δημόσιου διαλόγου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε τη σκυτάλη στον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του Μαξίμου, ο «σκουπιδότοπος» έδωσε τη θέση του στις «νεκρές ψυχές που γράφουν ανοησίες εκεί μέσα», στις «συστοιχίες χημικού και βιολογικού πολέμου», στις «πυροβολαρχίες θανάτου».
«ΤΑ ΝΕΑ» θα μπορούσαν πολύ εύκολα να απαντήσουν – γραφιάδες είμαστε, γνωρίζουμε πολύ καλά την τέχνη του πολέμου των λέξεων, ακόμη και του βρώμικου πολέμου, όπως είναι αυτός τον οποίο μας έχει κηρύξει η εξουσία. Η επιλογή μας είναι να μην το κάνουμε. Πρώτον, επειδή αρνούμαστε να ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο, τον ίδιο κατήφορο. Και, δεύτερον, επειδή δεν θα πάψουμε να ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και της αποστολής για την οποία την εξέλεξε ο ελληνικός λαός. Οτι θα καταλάβει επιτέλους πως δεν εξελέγη για να ελέγχει, να κλείνει, να απειλεί μέσα ενημέρωσης ούτε για να υβρίζει όσους δεν συμφωνούν μαζί της ή επιμένουν να κάνουν τη δουλειά τους.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο υβριστικός λόγος της κυβέρνησης απορρέει από ένα αντιδημοκρατικό ήθος. Είναι ένα ήθος που μας ανησυχεί για τη χώρα. Αλλά σε ό,τι αφορά εμάς τους ίδιους, δεν μας τρομάζει.