Ιστορία είναι έτοιμη να γράψει η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, καθώς στις 19 ή 20 Μαΐου θα υποδεχθεί στο ΟΑΚΑ τη ρουμανική Ποτάισα Τούρντα στον επαναληπτικό τελικό του Τσάλεντζ Καπ με στόχο το τρόπαιο!

Η Ενωση προκρίθηκε στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας της μετά την ισοπαλία 23-23 με την πορτογαλική Μαδέιρα (την οποία είχε νικήσει 29-21 εκτός) στο κλειστό Γ. Κασιμάτης του ΟΑΚΑ, το οποίο όλες αυτές τις μέρες έχει ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.

«Είμαι υπερήφανος για τους αθλητές μου. Ηταν μια ιδιαίτερη στιγμή σήμερα να πανηγυρίσουμε την πρόκρισή μας σε τελικό Ευρώπης, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, μέσα στην έδρα μας παρέα με αυτόν τον κόσμο» τόνισε ο τεχνικός της Ενωσης Νίκος Γραμματικός. Ετσι, μετά τον Φίλιππο Βέροιας το 2003 και τον Διομήδη Αργους το 2012 είναι η σειρά της ΑΕΚ να προκριθεί στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ με στόχο να φέρει στο ελληνικό χάντμπολ τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο σε επίπεδο συλλόγων στη σάλα, έπειτα από αυτόν που κατέκτησαν οι Λύκοι πριν από έξι χρόνια.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Χρ. Νικολαΐδης, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 2, Γεωργιάδης, Χόγκας 4, Ζαμπούνης 3, Π. Νικολαΐδης 1, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Χατσίκας, Λόκεν 3, Δομπρής, Βαμβακάς 1, Αργυρού 2, Βραζάλιτσα 2, Μυλωνάς 5.